Tırtıla karşı mücadele

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Evreşe beldesinde 'Çayır tırtılı' istilasına uğrayan ayçiçeğini kurtarma mücadelesi başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 21:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üreticilerin Gelibolu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne yaptıkları müracaat sonrasında yapılan inceleme ile ortaya çıkan ve ürüne büyük zarar verebilecek olan çayır tırtılı ile mücadele Tarım Müdürlüğü tarafından başlatıldı. Çayır tırtılı zararlısına zamanında müdahale edilmemesi durumunda yaprak, tomurcuk ve çiçek yaprakları gibi bütün yeşil aksamı yiyebileceğini belirten yetkililer, "Bu zararlı sadece ayçiçeğine değil, yonca ve şeker pancarına da zarar veriyor. Bulaştığı ayçiçeği tarlalarında yüzde 100' e kadar zarar verebilmekte. Bu zararlı ile mücadele, ilaçlama yoluyla ve yabani otların temizlenmesiyle yapılmalıdır" dedi.

Öte yandan, Gelibolu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yaptıkları çalışma sonrasında Çayır Tırtılı ile yapılacak mücadelede kullanılabilecek olan tarımsal ilaçları da açıkladı. Gelibolu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Galip Yılmaz, "Çayır tırtılı ile Chlorpyrifos Ethyl 480 g/l EC 200 ml/da, Cypermethrin 250 g/l Ec 40 ml/da, ve Deltamethrin 25 g/l Ec 25 ml/da adlı ilaçlar ile mücadele edilebilir. Bunun içinde teknik personelimiz

köy köy gezerek alınacak tedbirleri ve uygulanacak tarımsal ilaçları anlatmakta. Ayrıca basın yoluyla, el ilanlarıyla köy ve belde hoparlörlerinden yapılacak anonslarla uyarılar ve anlatımlar yapılmakta" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber