Erzincan'da yüzlerce keklik doğaya bırakıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 13. Bölge Müdürlüğü Erzincan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Üzümlü ilçesinde Yaban Hayatı Koruma Eylem Programı kapsamında 750 Kınalı kekliği doğaya bıraktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 22:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avlanma sahası yasak olan bölgelere bırakılan kekliklerin, üremesi ve çoğalması amaçlanıyor.

Erzincan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Fuat Güler, yapılan çalışma hakkında şu bilgileri verdi: "Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de her geçen gün Kınalı keklik sayısı olumsuz kış şartları, bilinçsiz ve kaçak avlanma gibi nedenlerle azalmıştır. Bakanlığımıza ait Gaziantep Erikçe Üretme İstasyonu'nda üretilen 750 adet Kınalı keklik, personelimiz tarafından özel kafeslerde ilimize getirilmiştir. Daha önceden muhtar ve köylüler tarafından korunması taahhüt edilen ve bu yıl avlanmaya kapalı iki sahaya toplam 750 adet Kınalı keklik bırakılmıştır. Kınalı keklik bırakılan sahalar önümüzdeki yıllarda en az 3, en fazla 5 yıl ava kapalı olacaktır. Sahalarda personelimiz tarafından yoğun koruma ve kontroller yapılarak, kekliklerin bu alanlarda üremesi ve çoğalması temin edilecektir. Bu konuda bölge halkının gerekli desteği vereceğine inanıyorum."

Yapılan çalışmaların amacına ulaşabilmesi için avcıların duyarlı olması gerektiğine dikkat çeken Güler, "Sülün ve keklik gibi hayvanlar Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına neden olan keneleri yiyerek yok ediyor. Son yıllarda ülkemizde birçok ölüme neden olan kenelerin azalmasına fayda sağlayan bu hayvanlar, aynı zamanda ekolojik dengenin korunmasında biyolojik mücadeleye katkı sağlamaktadır." açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber