Alevi federasyonlarının iftarında birlik mesajları verildi

Alevi - Bektaşi federasyonları ve derneklerinin düzenlemiş olduğu iftar yemeğine sanat, siyaset ve spor dünyasından çok sayıda tanınmış isim katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 03:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kardeşliğimizi derinleştirmeye doğru' sloganıyla düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı iftar yemeğinde birlik mesajları verildi.

Organizasyon hakkında açıklama yapan Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Cengiz Hortoğlu, tüm inanç kesimlerini ve kanaat önderlerini iftar yemeğine davet ettiklerini söyledi. Hortoğlu, ?Biz bir sofra kurduk ve bu sofrada kimse ayakta kalmasın istiyoruz? dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün programa katılmasının Alevi - Sünni kardeşliğine büyük katkı sağlayacağını belirten Hortoğlu, ?Bu büyük sofrada arzu ettiğimiz şey daha çok muhabbet, daha çok diyalog, daha çok inançlara saygı ve daha çok sevgi. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu birlik ve beraberliği tesis etmek ve buradan çıkacak fotoğrafı tüm Türkiye'ye dağıtabilmek? şeklinde konuştu.

Programa destek veren alevi derneklerinden Dünya Ehli Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, bu gibi organizasyonların farklı inanç gruplarının bir arada buluşması adına iyi bir zemin oluşturduğunu ifade etti. Altun, ?Biz Dünya Ehli Beyt Vakfı olarak barışı, kardeşliği, ortak değerlerimizi ve temel değerlerimizi öne çıkaran, sevgide yarışan, dostlukta yarışan, güzel nesillerin yetişmesi için bu organizasyonları büyük bir vasıta olarak görüyoruz. Bu organizasyonu yapan ve katılan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.? dedi.

"BU ORGANİZASYONU GELENEKSEL HALE GETİRMEK İSTİYORUZ"

Organizasyonun ev sahibi iş adamları Adnan Polat ve Zeynel Abidin Erdem ise kardeşlik vurgusunda bulundular. Zeynel Abidin Erdem ile bu organizasyonu geleneksel hale getirmek istediklerini belirten Adnan Polat, ?Birbirimizin farklılıklarını zenginlik olarak görüp, birbirimize hoşgörü ve tahammül ile yaklaşıp geleceğimizi daha iyi inşa etmek için uğraş vermemiz lazım. Bugün salonda Türkiye'nin küçük bir örneği, bir modeli vardı. Biz kimsenin kimseyle bir derdi olmadığına, varsa da problemlerimizin belli bir zaman içinde diyalogla, kaynaşmayla çözüleceğine inanıyoruz.? dedi. Zeynel Abidin Erdem ise, ?Biz kardeşiz. Aynı kanı, aynı canı taşıyoruz. Biz bugün Ortadoğu coğrafyasında görünen ve gerçekten insanı dehşete düşüren olayların dışında yaşamayı isteyen bir toplumuz. Bu fikirlerimizi birbirimize açınca barışa daha da yaklaşacağız. Biz Ayrı düşünüp fikirlerimizi gizlediğimiz zaman düşmanlığımızı derinleştiriyoruz. Cumhurbaşkanımızın böyle bir toplantıya teşrifi cumhuriyet tarihinde bir ilktir. O yüzden cumhurbaşkanımıza da müteşekkiriz.? şeklinde konuştu.

HAKAN ŞÜKÜR: ÜLKEMİZİN BUNA İHTİYACI VAR

Programa katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, söylemlerin eylemlere dönüştüğü günlerin yaşandığını ve bunun çok önemli olduğunu söyledi. Birlik ve beraberliğin bozulmaması adına böylesi iftar yemeklerinin dostluğun ve kardeşliğin derinleşmesi adına çok önemli bulduğunu belirten Şükür, ?İnşallah bugüne mahsus olmaz. Bunu yayarak daha sık beraber oluruz. Her kesimden insanlarımızın buna ihtiyacı var. Ülkemizin buna ihtiyacı var.? dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise organizasyon hakkında, ?Coğrafyamızda çok ciddi sorunlar yaşanıyor. Böylesi sorunların yaşandığı bir dönemde farklı inançların farklı mezheplerin farklı kültürlerin bir arada olması uzun yıllardır hepimizin özlemiydi. Bu organizasyonu tertip eden herkese çok teşekkür ediyorum.? ifadelerini kullandı.

Polat Renaissance Hotel'de düzenlenen ve Alevi ? Bektaşi federasyonları ve derneklerinin organize ettiği iftar yemeğine Türkiye ve dünyanın çeşitli bölgelerinden farklı dinlere mensup yaklaşık 900 davetli katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber