Polisten Kuran kurslarında uygulamalı eğitim

Elbistan Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, yaz kuran kurslarında eğitim gören öğrencileri ziyaret edip suç ve suçlularla ilgili bilinmesi gereken konularda uygulamalı eğitim veriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaz kuran kursları, Elbistan genelinde binlerce öğrenciyi bir araya getiriyor. Öğrenciler kuran öğrenimi, dini bilgiler üzerine dersler görürken Elbistan polisi de çocuklara suç ve suçlularla ilgili detaylı bilgiler verdi. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, Elbistan genelinde tüm camileri ziyaret ederek yaklaşık 2 bin çocuğa, genel ve kişisel güvenlik, şüpheli şahıslar, evde, trafikte, okulda, suda ve oyun alanında güvenlik konularında öğrencilerin farkındalıklarını artırmak amacıyla drama yaparak bilgi verdi. Ayrıca toplamda bin 702 adet güvenlik konulu broşür dağıtıldı. Cami giriş-çıkış kapılarına ve cami çevresinde ki esnaflara ?Çevrenizdeki olaylara gözünüzü kapatmayın', ?Polis vatandaş el ele daha huzurlu günlere' sloganlı afişler asıldı.

Kurslara devam eden öğrencilere dönük sinevizyon gösterileri yapılarak Emniyet Genel Müdürlüğü'nün en son hazırladığı ?Emniyet kemerinin önemi ve acı telefon' adlı video gösterisi izlettirildi. Ayrıca öğrencilerin sorularını cevaplandıran polisler, öğrencilerin duyarlılığını arttırmak için büyük çaba sarf ettiler. Öğrenciler ise okul dışında karşılaştıkları bu tür uygulamalı eğitime büyük ilgi gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber