Menfeze yerleştirilen bomba bu sefer fark edilmedi: 2 şehit

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Lice Tugay Komutanlığı'ndan görevli askerlerin ilçe merkezine geçişi saldırıya uğradığını söyledi. Toprak, Lice ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında, menfeze konulmuş bombanın uzaktan kumandalı sistemle patlatılması sonucu biri astsubay 2 askerin şehit olduğunu, 1 er ve 1 sivilin yaralandığını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, konuyla ilgili açıklamasında şöyle dedi: "Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri birliğe giden tali yolda bulunan bir menfeze yerleştirilen bomba uzaktan kumandalı düzenekle patlatıldı. Hain saldırıda 2 asker şehit olurken, bir asker bir vatandaş da yaralandı. Aynı menfeze, 13 Haziran'da yerleştirilen 40 kilogramlık bomba son anda fark edilmişti.

Saat 06.10 sıralarında ilçe merkezi ile tugay arasındaki yolda bir menfeze döşenen mayın, askeri şortlandın geçişi sırasında patlatıldı. Olay sonucu 1 piyade astsubay ile 1 piyade er şehit oldu. 1 er ile bahçesinde çalışan bir vatandaşımız yaralandı. Olay yerine hızla intikal ettirilen güvenlik güçleri çalışma başlattı. Diyarbakır-Bingöl karayolunun Kayacık bölgesinde ise yola döşenen patlayıcı uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlama sırasında bölgeden geçen araç olmadığı için can kaybı yaşanmadı. Teröristlerin yakalanması için operasyonlar devam ediyor."

AYNI MENFEZE BİR AY ÖNCE KONULAN BOMBA FARK EDİLİP İMHA EDİLMİŞTİ

İki askerin şehit olduğu yere teröristler tarafından bir ay önce de bomba yerleştirilmişti. Lice Jandarma Komutanlığı, 13 Haziran'da tabur komutanlığına giden tali yol üzerinde bulunan menfezin altına döşenmiş mutfak tüpü içerisinde sıkıştırılmış 40 kilogram civarında amonyum nitrat ihtiva eden ve çivi ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı bulmuştu. Patlayıcının, kuzey istikametine doğru 50 metrelik kablo uzanan, elektrik fünyeli ve kablo kontrollü olduğu belirlenmişti. Patlayıcı, menfezden 2-3 metre uzaklaştırılarak imha edilmiş, herhangi can kaybı yaşanmamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber