Hemşirelik bölümlerine 2017 yılına kadar her yıl 13 bin öğrenci alınacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hemşireliğin sağlık sektörünün can damarlarından birini oluşturduğunu kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, hemşirelik bölümlerine 2017 yılına kadar her yıl 13 bin öğrenci alınacağını söyledi.

Bu öğrencilerin büyük bir bölümünün kamu ya da özel sektörde iş bulabileceğini anlatan Yurttaş, şöyle konuştu: ?12 Temmuz itibariyle ebelik diplomasına sahip olduğu halde en az 3 yıldan beri yataklı tedavi kurumları ile ağız ve diş sağlığı merkezlerinde fiilen hemşirelik görevi yaptığını resmi belge ile belgelendiren ve bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içerisinde talepte bulunanlar, hemşirelik yetkisi ile görevlerine devam edecekleri belirtilmektedir. Bu durumda bu haktan yararlanmak isteyen ve durumu uygun olan ebelerin dilekçe ile kurumlarına başvurmaları gerekmektedir?

AB ülkelerinde her 100 bin kişiye 740 hemşire bakarken Türkiye'de rakamın 130'a düştüğünü kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, şunları söyledi: ?Bu açığın kapatılabilmesi için yılda 20 binin üzerinde hemşire alınması gerekiyor? Hemşire talebinin bu derece büyümesi, sağlık meslek liselerine olan talebi artırdığını belirten Yurttaş, şöyle konuştu: ?Hemşire ihtiyacının 4 yıllık fakülte mezunlarıyla karşılanacağı gerekçesiyle kapatılması planlanan liseler yeniden öğrenci alacak. 4 Temmuz'da Meclis'te kabul edilen 6354 sayılı yasaya, geçici bir madde eklendi. Üniversitelerin hemşirelik programlarında ülke ihtiyacını karşılayacak yeterli kontenjan oluşturulmak üzere bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 5 yıl süre ile sağlık meslek liselerinin hemşirelik programlarına öğrenci alınmasına devam olunur ve bu programlardan mezun olanlara hemşire unvanı verilir ibaresi eklendi."

Yapılan bu yasal düzenleme ile 2017 yılına kadar sağlık meslek liselerinin hemşirelik bölümüne öğrenci alınacağını kaydeden Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, sözlerini şöyle sürdürdü: ?2017'de alınan son öğrenciler, 2021'de mezun olacak. Buna göre, yaklaşık 10 yıl daha lise mezunu hemşireler görev yapacak. Yasal düzenlemenin ardından Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 339 Anadolu sağlık meslek lisesinde hemşirelik bölümü açılmasının da önü açılmış oldu. Buna göre daha önce hemşirelik bölümü bulunan okullar, önceki kontenjanlardan az olmamak kaydıyla öğrenci alacaklar. Hemşirelik bölümü bulunmayanlarda ise hemşirelik bölümü açılacak. Böylece binlerce öğrenci için iş garantili lise şansı doğdu.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber