Akaryakıt kaçakçılarına darbe

Yaklaşık bir yıldan beri BOTAŞ Petrol Boru Hattından ham petrol çaldıkları saptanan 12 kişi, 3 ilde yapılan operasyonla yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zanlıların işyeri ve evlerinde yapılan aramalarda, 40 ton 400 kilo ham petrol-atık yağ karışımı ürün, 23 ton ham petrol, 3 ton 860 kilo madeni yağ, 17 ton 790 kilo yapma motorin ele geçirildi. Kaçak akaryakıtın nakliyatında kullanıldığı öne sürülen 4 tankere el konuldu.

Gaziantep Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce başlatılan çalışma neticesinde; Gaziantep, Şanlıurfa ve Adana'da eşzamanlı yapılan operasyonda, bir yıldan beri teknik takiple izlenen 12 kişi yakalandı. Grup halinde hareket ettikleri ileri sürülen ve akaryakıt kaçakçılığını kendilerine meslek edindiği bildirilen N.A liderliğindeki suç örgütünün, BOTAŞ Petrol Boru Hattından hırsızlık yöntemi ile temin ettikleri ham petrolü Gaziantep ve Adana'da kurulu geri dönüşüm tesislerinde motorin veya yapma motorin üretiminde kullanılmak üzere standardı olmayan madeni yağ haline dönüştürdükleri ve bu şekilde piyasaya sürdükleri belirtildi.

Zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye çıkarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber