AK Parti Kars Milletvekilleri'nden İl Sağlık Müdürlüğü'ne ziyaret

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ve İl Teşkilatı üyeleri İl Sağlık Müdürlüğü'nü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 19:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziyarette konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Tuncer, Sağlık Bakanlığı'nın taşra teşkilatının yapılanması hakkında bilgi verdi. Dr. Tuncer, Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne vekaleten baktığını söyleyerek, yeni teşkilat yapısında bakanlığa bağlı bir birim olarak kurulan Halk Sağlığı Kurumu'nun, halk sağlığını korumak ve geliştirmek için çalışacağını, sağlık için risk oluşturan faktörlerle mücadele edeceğini, birinci basamak sağlık hizmetlerini yürüteceğini ve bu yönde gerekli düzenlemeleri yapacağını belirtti.

Bakanlığın yönetim teşkilatı olarak da her ilde Halk Sağlığı Müdürlükleri oluşturulduğunu vurgulayan Tuncer, Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün, ildeki koruyucu sağlık, laboratuar ve aile hekimliğini de içine alan temel sağlık hizmetlerinden sorumlu olduğunu ifade etti. 112 Acil Sağlık Hizmeti, Ağız ve Diş Sağlığı ile UMKE'nin Kars İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı kalacağını da belirtti.

AK Parti Kars Milletvekili, Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç ise ziyaretleri sırasında İl Sağlık Müdürü ve çalışma ekibine göstermiş oldukları gayretlerden dolayı teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber