Zenginle, fakir aynı sofrada buluştu

Türkiye Diyanet Vakfı Bursa Şubesi ve Bursa Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar yemeğinde hayırsever zenginlerle ihtiyaç sahipleri aynı masa etrafında buluştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 21:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İftar öncesinde ihtiyaç sahibi 200 aileye erzak yardımı yapıldı.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Eskişehir ve Balıkesir müftüleri, çok sayıda ilçe belediyle başkanı ve 600 davetli katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftarda konuşan Bursa Müftüsün Mahmut Gündüz, ?Diyanet İşleri Başkanlığımız 19 ilde bu muhteşem iftarları iftar düzenliyor. Şehrimizin değişik mahallerimizden değişik imkanlar içerisinde bulunan kardeşlerimiz ve dostlarımız aynı masada buluştu.? dedi.

SELAMI ARANIZDA YAYGINLAŞTIRIN

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, komşuların birbirlerine daha yaklaşması için bu yıl ?selam' konusunu seçtik. Selam, birlik ve beraberliği sağlayan husustur. (Sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de gerçekten de iman etmiş olmazsanız. Yaptığınız zaman sizi cennete götürecek bir şey söyleyeyim mi? Aranızda selamı yayın.) demiştir Efendimiz (SAV). Selamın yaygınlaşmasıyla insanlarımız arasında birlik ve beraberlik de artacaktır. Dinimiz bize hayırda yarışmayı emrediyor. Bu mübarek günlerde ihtiyaç sahiplerini görüp gözetelim. Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) infak konusundaki tavsiyelerine hem uyalım, hem de çevremizdekilere uymaya davet edelim.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber