Tarihi yemekhaneyi sanat galerisine döşüştürecek ihale yapıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, eski Türkiye Zirai Donatım Kurumu (TZDK) yemekhanesinin, kültür evi ve sanat galerisine dönüştürülmesi için yapım ihalesini gerçekleştirdi. Dört firmanın katıldığı ihalenin sonucu, komisyonun incelemesinin ardından kamuoyuna açıklanacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 22:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) binasını sanat merkezine dönüştürülmesi için başlanan çalışmanın ardından Sakarya Büyükşehir Belediyesi bu kez eski TZDK yemekhanesinin, sanat galerisine dönüştürülmesi için çalışma başlattı. Çağdaş standartlara uygun bir şekilde hazırlanan projenin ihalesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi encümen salonunda gerçekleşti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından, eski TZDK Yemekhanesi'nin kültür evi ve sanat galerisine dönüştürülmesi için yapılan ihaleye toplam 4 firma katıldı. Firmalardan Penah Kuyumculuk 1 milyon 98 bin TL, Çağrı Dekorasyon İnşaat 1 milyon 499 bin 999 TL, Cuma Kıyatsıl ? Keyburan İnşaat 1 milyon 665 bin TL, Eren Birsen ? Beka Mühendislik İnşaat firması 1 milyon 666 bin TL tekliflerini sundu. İhalenin sonucu, ihale komisyonunun değerlendirmesinin ardından açıklanacak.

Yaklaşık 750 metrekare taban alanlı bodrum ve 750 metrekare zemin katla birlikte toplam bin 500 metrekare inşaat alanından oluşan mevcut bina, çalışmalar sonucunda 375 metrekare ve 280 metrekare büyüklüğünde iki sergi salonu, ayrıca birer sunum odası ve kafeteryayı içerisinde barındıran modern bir kültür evi ve sanat galerisine dönüşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber