Mera kavgasında yaralanan köylü: Asıl mağdur olan biziz

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde mera arazisinin kiralanmasıyla ilgili nedeniyle çıkan kavganın taraflarından Cuma Kabakaş, ?Olayda asıl mağdur biziz. Olay, jandarma karakolunun güvenlik kamerasında mevcut. Saldırı bize karşı oldu.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğanşehir ilçesine bağlı Reşadiye köyü Kengerlidüzü mevkiinde bulunan mera alanlarının kiralanmasıyla ilgili bazı köylüler ile araziyi kiralayanlar arasında çıkan kavgada 8 kişi yaralanmıştı.

Araziyi kiralayan ailenin fertlerinden Cuma Kabakaş, olayda mağdur olan tarafın kendileri olduğunu söyledi. İftar için Sürgü beldesine üzüm almaya giden kardeşi Mustafa Kabakaş'ın yolunun kesildiğini savunan Kabakaş, olayla ilgili şunları anlattı: ?Araziyle ilgili birkaç ay önce ihale oldu. İhaleyi arkadaşım İlhan Bayar aldı. Başka kimse ihaleye girmedi. Biz burada 200 büyükbaş hayvan koyarak süt sığırcılığı yapacaktık. Bunun ardından birileri ihaleyi iptal ettirmek için insanları provoke etmeye başladı. İlk önce yol kapatma eylemi yapıldı. Sonra biz bir süre yatırımı durdurduk. Köylüye anlattık. Sonra biz projelerimizi bitirdik. Bu günlerde keşif yapılması planlanıyordu. Olayın olduğu gün iftar saati yakınlaşıyordu. Kardeşimi Sürgü beldesine üzüm almak için gönderdik. Yolda kardeşimin önünü kestiler. O önce arabaya sığındı. Ardından da jandarma karakoluna sığındı. Karakoldan beni aradılar ?Gel kardeşini götür' dediler. Sürgü'ye gittiğimizde bizi de birçok kişi darp etmeye geldi. Bunlar karakolun güvenlik kamerasında var. O esnada kimin olduğunu bilmediğimiz silah patladı. Bizim arabamız da tarandı. Kardeşim Suat Kabakaş kanlar içinde kaldı Babam son anda yetişti. Karakoldan kardeşlerimi sağ şekilde çıkardı. Ben kavgayı ayırmak için gittim. O sırada ben de kolumdan yaralandım. Ardından nezarete attılar. Olay böyle gerçekleşmiştir.?

Gerginliğin yatışması için uzlaşı olması gerektiğini vurgulayan Kabakaş, ?Biz daha önce de arazi için ?ortak olmak isteyen varsa gelsin' dedik. Ben kendim meslek yüksekokulu mezunuyum. Kardeşlerim okuyor, öğretmenlik yapıyor. Düşünerek değerlendirerek hareket ediyoruz. Buraya bir kooperatif şeklinde yönetebileceğimizi, ortaklaşa iş yapabileceğimizi köyümüzdeki ailelere bildirdik. Bizim bu meramız 50 senedir çok fazla kullanılmayan bir arazidir. 41 bin dönüm mera ve hazine arazimiz var. Bizim aldığımız 300 dönümdür. Tarım İl Müdürlüğü kayıtlarında bu rakamlar var. Bu saatten sonra uzlaşmak önemlidir. Provokasyon yapanlar cezasını çekmeliler.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber