DHA Adana Bürosu Bölge Haberleri

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızkalesi'nde yazlık sinema keyfi

ADANA Büyükşehir Belediyesi Altın Koza etkinliği olarak yola çıkan gezici tır, Mersin'in gözde tatil beldelerinden Kızkalesi'nde vatandaşlarla buluştu.

Hacıvat-Karagöz gösterisiyle başlayan etkinlik Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ile Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Konservatuarı Türk Halk Müziği sanatçısı Serkan Yontar'ın konseriyle devam etti. Daha sonra ise "Eyvah Eyvah" filminin gösterimi yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ozan Aksu tüm tatilcileri eylül ayında yapılacak 19. Altın Koza Film Festivali etkinliklerini izlemeye davet etti.

EŞ(28.7.2012)

//////////

Zabıtaya saldırı

ADANA Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı zabıtalar, kaldırım işgalini önleme çalışmaları sırasında saldırıya uğradı. Vakıflar Sarayı önünde meydana gelen olayda 3 zabıta memuru yaralandı, 3 kişi gözaltına alındı. Taş ve kesici aletle yaralanan zabıta memurları Önder Çelikkanat, Gökhan Kömürcü ile Erşat Cankoca, diğer memurlar tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Olaydan sonra kaçan saldırgınlar, şikayet üzerine polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Tarık Öncel "Zaman zaman saldırı ve direnişle karşılaşıyoruz. Ancak, ilk kez 3 memur arkadaşımız darp sonucu ciddi şekilde yaralanmıştır. Zabıta Daire Başkanlığı olarak sorumluluk alanlarımızdaki kaldırımları tablacıdan temizlemeye kararlıyız" dedi.

ADANA,(DHA)

EŞ(28.7.2012)

//////////

Hoşgör meydanı açıldı

GAZİANTEP'in merkez Şahinbey İlçe Belediyesi, Hoşgör meydanı ve parkında yaptığı düzenleme çalışmasını tamamlayarak hizmete açtı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, açılışın Ramazan ayına denk gelmesiyle daha da anlam kazandığını söyledi. Tahmazoğlu "Ramazan ayı bolluğun bereketin kardeşliğin sevginin doruk noktaya ulaştığı bir aydır. Bu mübarek ay içerisinde böyle bir mabetin parkımızın meydanımızın açılışının gerçekleşmesi bu aya denk gelmesi ayrı bir anlam ifade ediyor" dedi. Meydan ve yol çalışması ile trafiğin ciddi anlamda rahatlayacağını kaydeden Tahmazoğlu, "Parkımız 10 bin 360 metrekare olup, baştan aşağıya yenilendi. Burası tam bir yaşam merkezi haline dönüştü. Camimizde 610 kişi ibadet edebilir, 460 metre kare altı, 150 metre kare üst kısmı var" diye konuştu.

Meydan açılışı törenine, Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak, Mehmet Sarı, Halil Mazıcıoğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Genel Meclis Başkanı Menderes Karaduman, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Osman Toprak, İl Müftüsü Ahmet Bulut, Şahinbey İlçe Müftüsü Yahya Polatbelediye meclis üyeleri ve ile çok sayıda vatandaş katıldı.

GAZİANTEP, (DHA)

ZG(EŞ)(28.7.2012)

/////////////

Kursu bitirip, işi kaptılar

GÜNEYDOĞU Anadolu Halı İhracatçıları Birliği ve İŞKUR işbirliğiyle 18-30 yaş gençlere yönelik halı desinatörlüğü meslek edindirme kursu tamamlandı. Üç ay süreli kursu tamamlayan 25 öğreninin

büyük bölümü Gaziantep'te faaliyet gösteren halı firmalarında işe başladı.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahaddin Kaplan, "Bu kurs halı sektöründeki en büyük sıkıntılardan birisi olan halı desinatörlüğü alanında gençlerimizin istihdam edilmesi, meslek sahibi olmalarının sağlanması ve Türk halı sektörüne farklı bakış açılarının kazandırılmasını amaçlıyor" dedi.

SEKTÖRE KATKI

İŞKUR ile ortaklaşa gerçekleştirilen kursa katılan kursiyerlere ücret ödendiğini kaydeden Kaplan, "Ayrıca SGK primleri de bu süreç içerisinde ödenmiştir. Kursu başarıyla tamamlayan öğrencilerin büyük bir bölümü sektörümüzde iş bularak iş sahibi olmuştur. Bu tür kurslarımız devam edecek" diye konuştu. Eğitmenler Burcu Yaprak Karabiber ve Ali Bebek de kursu tamamlayan gençlerin

sektöre önemli katkı yapacağına inandıklarını kaydetti.

GAZİANTEP, (DHA)

ZG(EŞ)(28.7.2012)

///////////

Su sayaçlar uzaktan kumanda ile okunacak

GAZİANTEP Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü geliştirdiği proje ile kısa süre içerisinde abonelerin su sayaçlarını uzaktan okuyabilecek.

GASKİ Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy, teknolojiyi en iyi şekilde kullanmaya çalıştıklarını ve proje için bin 500 hanelik alanı, pilot bölge seçtiklerini söyledi. Uslusoy, "Deneme çalışmalarımızı devam ediyor. Eğer bir aksilik olmazsa bu projeye zaman içerisinde Gaziantep geneline uygulayacağız" dedi. Yeni sistemde sayacın maliyetinin yüksek olmasıyla birlikte birçok avantajları bulunduğunu ifade eden GASKİ Müdürü, sayacın kaçak su kullanılan mekanlarda otomatik olarak suyu kesme özelliğinin bulunduğunu belirtti. Kaçak su kullanımı ile ilgili çok mücadele verdiklerini ve bazı kişileri savcılığa vermek durumunda kaldıklarını işaret eden Uslusoy, bundan sonra da kayıp ve kaçak konusunda taviz vermeyeceklerini hatırlattı. Savcılık konusunda hapis cezalarının caydırıcı olduğunu vurgulayan Uslusoy, "Siz her ay düzenli olarak su faturalarınızı gidip ödüyorsunuz. Ama diğer taraftan başka vatandaş kaçak kullanıyor. Bu resmen hırsızlık anlamına geliyor. Buna izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

GAZİANTEP, (DHA)

ZG(EŞ)(28.7.2012)

///////////

Mersin iş dünyası bankalardan hassasiyet bekliyor

MERSİN Girişimci İşadamları Derneği (GİAD) Başkanı Alper Gürsoy, bazı bankaların, şirketlere kredi kullandırılması konusunda etik dışı davrandığını, kimi banka çalışanlarının da müşterilerinin haysiyetini zedeleyecek hareketlerde bulunduğunu ileri sürdü.

Türkiye'nin meyve-sebze deposu, dünyanın da hububat ticaret merkezi olan Çukurova Bölgesi'nde çok önemli firmaların faaliyet gösterdiğini hatırlatan Gürsoy, şöyle konuşt: "Mersin'deki işletmeler böylesine önemli bir misyonu üstlenmişken, ülke ekonomisine, ekonomik büyüme ve ihracat artışına ciddi katkı sağlarken, bankaların özellikle krediler konusundaki tavrı etik dışıdır. Basit bir ödeme gecikmesinde dahi kredi taleplerini geri çeviren kimi bankalar, bir yandan da verdiği krediyi vadesi gelmeden geri istemekte, kredi limitlerini düşürerek, şirketlerin zarara uğramasına yol açmaktadır. Bu bankaların, kötü niyetli olmayan büyük ve köklü firmalara farklı muamele göstermesi, gelecekte de Mersin ekonomisine büyük katkılar sağlayacak bu firmalara destek olması beklenmektedir" dedi.

ÜLKE EKONOMİSİ DE ZARAR GÖRÜYOR

Çukurova Bölgesi'ndeki birçok önemli şirketin bazı bankalarca 'kıskaca alındığını' savunan Gürsoy, şöyle devam etti: "Son dönemde bu yaklaşım tarzı artan bir şekilde kendini göstermektedir. Bu bankaların krediler konusunda tarım üreticilerimizi ekonomik darboğaza sokacak, hatta iflasa sürükleyecek girişimlerde bulunması son derece üzücü, düşündürücüdür. Bu olumsuz tablo nedeniyle pek çok köklü firmanın sıkıntıya girdiğini, bazı yatırımların yarım kaldığını, sadece işletmelerin değil ülke ekonomisinin de zarar gördüğünü söylemek yanlış olmaz. Bankaların genel müdürlükleri ve ilgili devlet kurumları bu girişmelere 'dur' demelidir. Aksi takdirde Mersin özelinde tüm Çukurova'da önemli problemler yaşanacaktır."

MÜŞTERİ BİLGİLERİNİ DEŞİFRE EDİYORLAR

Bazı banka çalışanlarının kamuoyunda müşteri ve banka gizli ilişkisini zedeleyecek hareketlerde bulunduğunu da ileri süren Gürsoy, şunları söyledi:

"Bu banka çalışanları müşterileriyle ilgili olumsuz ve etik dışı davranışlar sergilemekte, müşterileriyle alakalı olarak piyasada, karalama dediğimiz yanlış ve olumsuz yönlendirmelerde bulunmaktadırlar. Mersin GİAD ailesi olarak bu durumdan büyük üzüntü ve rahatsızlık duyuyor, gereken tedbirlerin bir an evvel alınmasını istiyor, sadece bankaların değil tüm kent dinamiklerinin, tarımın merkezi olan Mersin'de köklü firmalara ehemmiyet göstermesini bekliyoruz. Diğer yandan da krediler konusunda şirketlere son derece pozitif yaklaşan, gerekli kolaylığı sağlayarak anlayış gösteren bankalarımıza, çalışanlarına ve yetkililerine teşekkür ediyoruz."

MERSİN, (DHA)

ME(AŞ/EŞ)(28.7.2012)

/////////////

Kaçmaz TİM Sektörler Konseyi'nde

MERSİN'de Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Yaş Meyve Sebze Sektör Kurulu Başkanı Kemal Kaçmaz, Türkiye İhracatçılar Meclisi Sektörler Konseyi'nin yeni üyesi oldu. Kaçmaz, Türkiye'de ihracatın 26 ana sektörünün birer üye ile temsil edildiği TİM Sektörler Konseyi'nde, Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin ikinci temsilcisi olarak yer aldı.

Kemal Kaçmaz, görev yapacağı 2 yıl boyunca sorumlu olduğu yaş meyve sebze sektörünün sorunlarının çözümü için çalışmalar yapacağını söyledi.

MERSİN, (DHA)

(DHA - Eray Şen)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber