CHP'nin İstanbul'da, BDP'nin genelde oy oranları düşüyor

Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı bugün köşesinden partilerin oy oranlarını ve CHP'nin İstanbul oy oranlarını yazdı.

Konsensüs Araştırma Şirketi'nin yaptığı ankete göre CHPİstanbul'da hızla oy kaybediyor.

İşte Fatih Altaylı'nın bugünkü yazısından ilgili bölüm ve CHP İstanbul'un oy oranı ;

Cumhuriyet Halk Partili dostlarımız, kendilerine yönelik eleştiri yaptığımız zaman bizi -bizi derken tüm gazetecileri kastediyorum-, ?İktidarı eleştiremiyorsunuz. Muhalefete muhalefet yapıyorsunuz? diye eleştiriyorlar.

Haklı olmasına haklılar belki ama ortada ciddi bir muhalefet olmayınca iktidarı eleştirmenin bir anlam taşımadığını da bilmiyorlar.

Kurultay üzerine kurultay yapan, sürekli yenilenmeden, değişimden bahseden ama ortaya somut hiçbir şey koymayan CHP, İstanbul gibi bir zamanlar çok güçlü olduğu bir kentte bakın ne durumda.

Yıllardır Habertürk'ün anketlerini gerçekleştiren Konsensus'tan, İstanbul için özel bir çalışma yapmasını rica ettim.


Başka bir anket sonucu da Taha Kıvanç'ın köşesinde yayınlandı. Ankete göre BDP'nin oy oranlarında ciddi düşüş var.

Star yazarı Fehmi Koru, Taha Kıvanç adıyla yazdığı köşesinde Başbakan Erdoğan'ın masasındaki son anketin sonuçlarını açıkladı. Ankete göre AK parti'nin oyu yüzde 50-55 aralığında. Anketteki en çarpıcı bölümü ise BDP'nin oylarındaki düşüş oluşturuyor.

İşte Taha Kıvanç'ın bugünkü yazısının o bölümü...

Lütfullah Göktaş basınla ilişkilerine farklı bir soluk getirdi Başbakanlığın; her arayana mutlaka yetişmeye çalışıyor ve yanlış bilgilerin ortalığı sarmasını engelliyor.

Çeşitli şirketlerin kamuoyu yoklamaları son genel seçimin parti sıralamasının fazla değişmediğini gösteriyormuş. Yine Ak Parti, CHP, MHP ve BDP diye sıralanıyormuş partiler... ?Ak Parti yüzde 50-55 arasında gidip geliyor? dedi Başbakan Erdoğan. CHP yüzde 20'lerde, MHP yüzde 12 civarındaymış... BDP oylarında ise elle tutulur bir düşüş fark ediliyormuş...

Habertürk ve Star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber