'Ortadoğu, Enerji ve Savaş Politikaları' paneli düzenlendi

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), "Ortadoğu, Enerji ve Savaş Politikaları" konulu panel düzenlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnşaat Mühendisleri Odası Rüştü Özal Toplantı Salonu'nda 1992 yılında Kral Kızı Barajına görev için giderken, geçirdiği trafik kazasından hayatını kaybeden EMO Ankara Şubesi 11. Dönem Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Kayıket ve 19 Temmuz 2008 tarihinde vefat eden EMO Ankara Şubesi'nin ilk Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Nomaler anısına gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak Ortadoğu Uzmanı Yazar Faik Bulut, Enerji Uzmanı Necdet Pamir, EMO Ankara Şubesi üyesi Ali Yiğit katıldı.

Panelde konuşmacılar Türkiye'nin Ortadoğu politikası, Ortadoğu'da üretilen enerjinin dağılımı, Ortadoğu'nun önemi üzerine sunumlar yaptı.

Faik Bulut, konuşmasında Ortadoğu'daki bölgesel krizlerle insanı değerler noktasında ilgilenildiği, petrol için ilgilenilmediği yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, 19 yüzyıldan itibaren enerji politikaları savaşlarla iç içe geçtiğini, bunun alt yansımalarının her zaman halkların birbiriyle çatıştırılmasına noktasına dönüştüğünü ifade etti.

Pamir de dünyada tüketilen enerjinin yüzde 33'ünün petrolden yüzde 24'ünün ise doğalgazdan sağlandığı, 3 fosil yakıtın toplam dünya enerji üretimindeki payının yüzde 87 olduğunu dile getirerek, gelecek yıllarda göreli olarak azalsa da bu rakamların, Ortadoğu'nun büyük güçler ve enerji alımı ithalata dayalı ABD ve AB üyesi ülkeler için vazgeçilmezliğini ortaya koyması açısından önemli olduğunu belirtti.

Muhabir: Yıldız Aktaş

Yayıncı: Selçuk Aval

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber