İstanbul'da polis alarma geçti

Emniyet Genel Müdürlüğü, 81 il emniyetine acil koduyla geçtiği gizli ibareli yazıda, DHKP-C'nin intikam için polise karşı büyük bir eylem hazırlığında olduğu uyarısında bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 22:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü, 81 il emniyetine acil koduyla geçtiği gizli ibareli yazıda, DHKP-C'nin Gazi Mahallesi'ndeki çatışmada ölen arkadaşları Hasan Selim Gönen'in intikamını almak için polise karşı büyük bir eylem hazırlığında olduğu uyarısında bulundu.

İstanbul'da polis memuru Zekeriya Yurdakul'u şehit eden DHKP-C üyesi Sultan Işıklı polisle girdiği çatışmada yaralanmış, Hasan Selim Gönen ise ölmüştü. Bu olayın ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele birimleri harekete geçti. Örgütün arkadaşlarının intikamını almak için eylem hazırlığında olduğunu belirleyen Emniyet Genel Müdürlüğü, acil koduyla geçtiği gizli ibareli yazı ile 81 il emniyet müdürlüğünü uyardı. Örgüt mensuplarının arkadaşlarının intikamını almak için polise ve polis binalarına büyük çaplı saldırı düzenleyeceği belirtilen yazıda, birimlerin saldırılara karşı dikkatli olması gerektiği vurgulandı. Örgütün aranan Elif K., Ferit M., Bulut Y., Burcu S., Şafak Y., Harika K. ve Seval A. isimli 7 üyesinin Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde eylem hazırlığında bulunduğu kaydedildi.

Öte yandan, emniyet birimleri örgütün bir üyesinin 40151036954 TC nolu Rüştü D. ismine sahte belge düzenlediğini, saldırıyı yapacak teröristin de bu sahte kimlikle dolaştığını belirledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber