Gümrük Bakanlığı, tayinleri yetiştiremezse öğretmen eşi olan aileler 1 yıl bölünecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB Türkiye'nin en fazla memur çalıştıran Bakanlığıdır. Diğer kurumlarda çalışan bir çok personelin nakli, MEB'de çalışan öğretmen eşiyle birlikte bir anlam taşımaktadır.

Ancak Bakanlıkların işlemleri kaliteli bir şekilde yürütememesi, personeli boş yere mağdur etmektedir.

Aşağıda, memurlar.net'e gelen bir mail görülmektedir. Bu mailden de anlaşılacağı üzere Gümrük ve Ticaret Bakanlığının yer değiştirme işlemlerini 15 Ağustos'a yetiştirmemesi halinde aileler 1 yıl boyunca ayrı kalacaktır.

İşte o mail...

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Personeli Yer Değiştirme Yönetmeliği geç yayınlandığı için personelin yer değiştirme işlemleri henüz gerçekleşmemiştir.Yönetmeliğin geçici 7.maddesine göre yer değiştirme işlemlerinin 15 Ağustos'a kadar sonuçlandırılacağı hükme bağlanmıştır.Ancak öyle görünüyor ki yer değiştirme işlemleri bu tarihe yetişmeyecektir.
Milli Eğitim Bakanlığı Eş Durumu Özrü tayin taleplerini 13-17 Ağustos tarihleri arasında kabul edecektir.Bu durumda Gümrük ve Ticaret Bakanlığında çalışan ve eşi öğretmen olan personel, tayin işlemleri geç belli olduğu için, eş durumu özründen tayin talebinde bulunamayacaktır.Ocak ayı içerisinde de eş durumu özrü tayini olmayacağından yine aileler bölünecektir.Milli Eğitim Bakanlığının müracaat süresini biraz daha uzatması personelin mağduriyetini giderecektir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber