Baba ve iki oğlu hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendi

Erzurum'da baba evine sığınan eşini bıçaklayarak öldüren koca ile cinayete azmettirdiği ileri sürülen yakınları hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olay 25 Nisan akşamı merkez Yakutiye ilçesi, Aşağı Sanayi Mahallesi Endüstri Caddesi Bağcılar Sokak 17 numaralı evde meydana geldi. Yaklaşık 4 yıl önce birbirlerine severek evlenen Elif-Ömer Karanlıkbulut çifti arasında son zamanlarda geçimsizlik başladı. At arabasıyla taşımacılık yapan eşi Ömer'den (23) sürekli şiddet gördüğünü öne süren Elif Karanlıkbulut (20), polise şikayetçi oldu. Gözaltına alınan koca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, genç kadın 3 yaşındaki oğlu Berat ile sığınma evi yerine babası Necati Koçak'ın evine yerleşti.

Olay günü kayınpederinin kapısını çalan Ömer Karanlıkbulut, eşini evlerine götürmek istedi. Ancak genç kadının gitmek istememesi üzerine damat ile kayınpeder arasında tartışma çıktı. Öfkeli koca, iddiaya göre üzerinde taşıdığı bıçakla eşini göğsünden bıçakladı, araya giren kayınpederi Necati Koçak'ı da yaraladı. Ağır yaralanan Elif Karanlıkbulut, kaldırıldığı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve doğum gününde hayatını kaybetti.

Aynı olayda bıçakla yaralanan kayınpeder Necati Koçak ise, Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

'NE YAPTIM Kİ PİŞMAN OLAYIM?' DEMİŞTİ

Eşi mezara, 3 yaşındaki oğlu Berat ise Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edilen ve polisteki sorgusunun ardından adliyeye çıkarılan Ömer Karanlıkbulut ilk sorgusunda suçlamaları kabul etmemiş ve gazetecilerin adliye girişinde getirilişi sırasında "Pişman mısınız? sorusuna ise "Ne yaptım ki pişman olayım? Ben öldürmedim" diyerek yanıt vermişti.

Cumhuriyet Savcısı Mevlüt Yalçın'ın hazırladığı iddianamede, olay günü Ömer Karanlıkbulut'un kullandığı araçla eşi Elif'i almak için gelen baba M.S.K.'nin (54) eline ekmek bıçağını alarak oğullarına, ?Vurun bunları korkmayın? diyerek cinayete azmettirdiği belirtildi.

Soruşturma savcısı cinayet olayıyla ilgili olarak kullanılan iki ayrı ekmek bıçağının bulunamadığı, Elif Karanlıkbulut'un yapılan otopsi sonucunda sağ ve sol göğüs bölgesinden aldığı iki bıçak darbesi ile öldürüldüğü ve hamile olmadığı yönünde otopsi raporu verildi.

Cumhuriyet Savcısının hazırladığı iddianamede Elif Karanlıkbulut cinayetinde baba M.S.K., oğlu Ömer Karanlıkbulut ve T.K. (22) hakkında TCK 81/1, TCK. 82/1Maddesi kapsamında ?kasten adam öldürmek', suçundan ayrı ayrı müebbet hapis istemiyle cezalandırılmasını istendi. İddianame Birinci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Baba ile iki oğlunun yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber