Kaymakam Maytalman: Elbistan proje üretmeyi öğrendi

Kahramanmaraş Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, Elbistan'ın proje üretme konusunda ciddi bir mesafe kaydettiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA)'na sunulan 30 projeden 8'inin kabul edilmesinin önceki yıllara oranla güzel bir gelişme olduğunu anlatan Maytalman, gerek sivil toplum örgütleri ve gerekse devlet kurumları artık proje üretmeden yatırım almanın zor olduğu öğrendiklerini ifade etti.

Elbistan Kaymakamlığı Ar-Ge Sorumlusu Özgür Cerit, Kaymakam Metin Maytalman'a DOĞAKA'nın Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklemeye değer bulduğu 8 proje hakkında bilgiler aktardı.

Cerit, Elbistan'ın Kahramanmaraş genelinde projesi kabul edilen yerler sıralamasında ön saflarda yer aldığını belirtti. Elbistan'dan hazırlanan projelerin sosyal sorumluluk kapsamında olduğunu anlatan Cerit, Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB)'nin hazırladığı 'Kadın Evi Bizden Donanımı SODES'ten' isimli projenin ilçe için çok büyük önem teşkil ettiğini hatırlattı.

Cerit, ?Geleceğimi Pişiriyorum, Riskin Merkezindeki Gençlere Gençlik Merkezi, Taşıma Merkezindeki 10 Köye Oyun Merkezi, Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi, Şanssız Yöre Çocukları 5 Sahada Top Koşturuyor, Kadın Evi Bizden Donanımı SODES'ten, Sosyal Dışlanmışlık Yaşayan Okul Çağındaki Özel Eğitim Öğrencilerine Destek, Engelli Gençlerin Ekonomik ve Sosyal Hayata Entegrasyonu adlı projeler kabul edildi ve en yakın zamanda çalışmalara başlanacak.? şeklinde konuştu.

Elbistan'ın son dönemlerde ayakları yere basan projelerle başta DOĞAKA olmak üzere birçok kurum ve kuruluştan hibe desteği aldığını belirten Maytalman, ?Bu tür destek programları için proje hazırlamak ve o projeyi kabul ettirmek o bölgeler için büyük önem taşır hale geldi. Elbistan'da da kaymakamlık olarak özellikle sivil toplum kuruluşlarının bu konularda kendilerini geliştirmeleri ve kamuyla işbirliği yapmalarını sağlamak adına geçtiğimiz yıl bir adım attık. Son çağrı döneminde 30 proje sunulmuştu. Bunlardan 8'i desteğe layık görülmüş. Bu projeler içersinde sivil toplum kuruluşlarımızın hazırladığı projeler de var.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan sonuçlara ve daha önceki destek çağrılarında derneklerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın hazırladıkları projelerden desteğe değer bulunanların sayısının artması bizleri elbette sevindiriyor. Bu projelerle hem sivil toplum kuruluşları var oluş amaçları için gerçek bir çaba gösteriyor hem de hitap ettiği toplum kesimi için önemli avantajlar doğuruyor.? şeklinde konuştu.

Maytalman, ?Projeler hazırlanırken gözümüz arkada değil. Ar-Ge birimimiz profesyonelleşti. Destek programlarını takip ediyor ve kabul edilecek projelerin hazırlanması için çalışmalar yapıyor. Böylece Elbistan'a ciddi anlamda kaynak aktarımı yapılıyor? dedi. Kahramanmaraş genelinde DOĞAKA'ya 281 proje sunuldu. Bu projelerden 63 tanesi kabul edildi ve destek almaya hak kazandı. Dokuz proje Kahramanmaraş merkeze ait. 8 proje Afşin, 5 proje Andırın, 7 proje Çağlayancerit, 5 proje Ekinözü, 8 proje Elbistan, 5 proje Göksun, 3 proje Nurhak, 6 proje Pazarcık ve 7 proje Türkoğlu ilçesine ait.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber