Kendisini savcı olarak tanıtan şahsa inandı, parasından oldu

Emniyetin tüm uyarılarına rağmen, vatandaşlar kendilerini cumhuriyet savcısı, polis müdürü olarak tanıtan dolandırıcılara inanıp, binlerce lira kaptırıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, bir kişi, cep telefonuyla arayarak kendisini cumhuriyet savcısı olarak tanıtan şüpheli tarafından dolandırıldığını belirterek polise müracaat etti.

Görükle Sakarya Mahallesi Koza Caddesi'nde meydana gelen olayda, F.D.'yi cep telefonundan arayan kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, kendisini cumhuriyet savcısı olarak tanıttı. F.D.'ye, "TC kimlik numaranla kredi kartı çıkarılmış, şahısları yakalamamız için para yatırman gerekiyor." dedi. Bunun üzerine paniğe kapılan F.D., verilen hesap numarasına 2 bin 400 TL para yatırdı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan F.D., polise müracaat etti.

Öte yandan, Minareliçavuş Bursa Organize Sanayi Bölgesi Mahallesi Ali Osman Sönmez Bulvarı'ndaki bir banka ATM'sinde meydana gelen olayda, M.A.'yı arayan kimliği belirsiz şüpheli kişi, "Hesabından terör örgütüne para aktarılmış. Vereceğimiz kimlik numaralarına para yatırman lazım." dedi. Bunun üzerine M.A., verilen kimlik numarası ve cep telefon numarasına 600 lira para yatırdı. Bir süre sonar dolandırıldığını anlayan M.A., polise müracaat etti. Bursa Emniyet Müdürlüğü, paranın aktarıldığı kimlik numarasının ait olduğu şüpheliyi yakalamak için soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber