MEB, il dışı yer değiştirmeyi yanlış açtı

MEB İl dışı yer değiştirme başvuruları başladı. Başvuru yapılacak listeler incelendiğinde bazı okulların kodlamalarının yanlış yapıldığı görülmektedir. Kurumlar eşleştirilirken yanlışlık yapılmıştır. Yanlışlık düzeltilmezse, Anadolu Liselerinin hatta Sosyal Bilimler Liselerinin bazılarına Anadolu Lisesi Öğretmenleri atanacakken bazılarına da Genel Lise öğretmenleri atanacaklardır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 22:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB İl Dışı Yer Değiştirmeyi Yanlış Açtı

MEB İl dışı yer değiştirme başvuruları başladı. Başvuru yapılacak listeler incelendiğinde bazı okulların kodlamalarının yanlış yapıldığı görülmektedir. Kurumlar eşleştirilirken yanlışlık yapılmıştır. Yanlışlık düzeltilmezse, Anadolu Liselerinin hatta Sosyal Bilimler Liselerinin bazılarına Anadolu Lisesi Öğretmenleri atanacakken bazılarına da Genel Lise öğretmenleri atanacaklardır.


MEB sessiz sedasız hatayı düzeltti


Örneklerle açıklayalım:

Yayımlanan listede;

KURUM_KODU KURUM_ADI KURUM_TUR_KODU KURUM_TUR_ADI BRANS_KODU BRANS_ADI KURUM_HIZMET_ALANI KONTENJAN ANADOLU_DURUM
972369 Melikşah Anadolu Lisesi 39 Anadolu Lisesi 2353 Matematik 1 1 1
972769 Toros Gübre Anadolu Lisesi 39 Anadolu Lisesi 2353 Matematik 2 2 0
973726 Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi 164 Sosyal Bilimler Lisesi 2353 Matematik 1 1 0

Listenin en sonunda yer alan Anadolu Durumu bölümünün açıklaması şöyledir;

3- Bilim Sanat Merkezleri

2 ?Güzel sanatlar ve Spor Liseleri (Beden Eğ. Resim/Görsel Sanatlar, Müzik)

1- ise Anadolu, Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri

0-Diğer kurumlar (Genel Lise, Sınavsız Alan Meslek Liseleri, İlkokul, Ortaokul?)

Başvuru sayfasına branşı Matematik (Anadolu Değil) olan bir öğretmen üzerinden giriş yaptığımızda;

ile karşılaşıyoruz. Buradan da görüleceği üzere yukarıda ele aldığımız;

Melikşah Anadolu Lisesi tercih edilemezken,

Anadolu Lisesi Öğretmeni alması gereken Toros Gübre Anadolu Lisesi ile yine Anadolu Lisesi öğretmeni alması gereken Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi'ni tercih edebilmektedir.

Yani kurumlar eşleştirilirken yanlışlık yapılmış. Anadolu Liselerinin hatta Sosyal Bilimler Liselerinin bazılarına Anadolu Lisesi Öğretmenleri atanacakken bazılarına da Genel Lise öğretmenleri atanacaklardır.

Bu duruma hangi mantık sebebiyet vermiştir bilmiyoruz fakat bu sorunun çözümünün başlangıçta henüz il içi, il dışı açılmadan Anadolu Lisesi atamalarını tamamlanması gerektiği noktasındaki ısrarımızı haklı çıkarmaktadır.

MEB bu hatayı nasıl açıklayacaktır merak ediyoruz fakat MEB Özellikle de İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü bırakın yapılan hataları, yapacağı çalışmalar hakkında bilgi vermeyi dahi unutmuştur. Bu nedenledir ki MEB'in silinen beyninin yarattığı sarsıntı sorunları beraberinde getirmektedir.

Bu arada bu hata sadece Adana'ya mahsus değildir. Diğer İllerden de tespitimiz vardır.

memurlar.net'te ?Anadolu Lisesi Öğretmenliği Tam Aziz Nesinlik? diye bir haber yapmıştık. Şimdiki haberimizdeki veriler de bu yazıya ilave yaptıracak niteliktedir. O yazıya gelen birkaç yorumu yayımlayıp yazımıza son noktayı koyalım ve Allah'tan ümit kesilmez misali bakanlıktan bu hata ve Anadolu Lisesi takvimi ile ilgili açıklama beklemeye devam edelim:

İl içi tayin isterken daha önce anadolu lisesinde çalışan ve normal lisede çalışanlar anadolu liselerine tayin isteyemezken dönüştürülen okulların normları ayrı gösterilmedi ve oradaki öğretmenler anadolu lisesi normunda gösterildi.Bu durumda çözüm nasıl olacak acaba.

30 Temmuz 2012 15:53alek1

Maksut Bey,nükteli,yergili,sanatlı,usta işi yazınızla anlatmak istediğiniz hususlar dikkate alınırda umarım bu anadolu lisesi sorunu hakkaniyetli bir şekilde sonuçlanır

30 Temmuz 2012 15:38seçkin02

Maksut Bey komedinin devamı var. Daha önce Anadolu türü okullarda çalışmış olanlara il içi yerdeğiştirmelerde Anadolu türü okullara tercih hakkı verilmedi. Neymiş tercih edebilmek için şuanda Anadolu türü okullarda çalışıyor olman lazımmış. Özür grubu atamalarda durum aynısı olmaz İnşallah.

30 Temmuz 2012 15:11abd20

Sınav fiyatı belirlerken LYS - KPSS gibi sınavları ikiye katlayıp 80 lira gibi fahiş bir fiyata anadolu lisesine öğretmen seçme sınavı yapmayı pekala becerenler, nedense atamalar konusunda aynı titizliği göstermiyor.

30 Temmuz 2012 13:52yettim

okulumda sınavla atanmış öğretmenim. haziran döneminde puanı düşük diye norm fazlası oldum.2 tane sınavsız atanan öğretmen var.tayin isteyen arkadaşlara anadolu liseleri gözükmüyor bana gözüküyor. ben anadolu lkisesinde norm fazlasıyım. olacak iş değil

30 Temmuz 2012 21:21aruz33

öncelikle selamlar. benim durumun da pek ender görülecek bir durum. olumsuz sonuçlanması halinde dava açacağım. şöyle ki: benim çalıştığım okul anadolu imam hatip lisesine dönüştü. biz bunu öngördüğümüz için anadolu liselerine öğretmen seçme sınavına girdik. bulunduğum ilde branşımda ikinci, okulumda birinci oldum. şimdi norm fazlasıyım. aynı anda okulumun anadolu bölümü de benim branşımdan sınavsız hizmet puanıyla öğretmen alıyor. çok iyi puan almış olmama rağmen norm fazlası olarak bir kasaba okuluna gönderilmem an meselesi. ben de mahkeme yolunu deneyeceğim mecburen. her şey allak bullak. bu kaos nasıl sonlanacak merakla bekliyorum. saygılar.

30 Temmuz 2012 21:10simurg66

Bir durum ancak böyle güzel örneklendirilebilirdi.Tebrikler Maksut Bey.

Gerçekten hayrete düşüyor insan, bu başımızdakiler hiç mi hesap kitap yapmazlar,alt tarafı bir kılavuz yayınlayacak, sistemin sağlıklı işlemesini sağlayacaksın.Az önce mebsise girdim, 30 temmuz, saat 17,50 ildışı tayinime başvurmak için, şaka gibi ama, tüm şartları doldurmama rağmen ve kılavuzda, 30 temmuz yazısına rağmen, bana ildışı gözükmüyor

Maksut beyin de belirttiği gibi, neyazıkki tam bir, ne yaşar ne yaşamaz olayı. Herkese hayırlı günler.

30 Temmuz 2012 18:06buncan555

Bakanlığın ikircikli tavrını kınıyorum.2005 te dönüştürülen okulların öğretmeni yunanistandan mı gelmişti.Neden onları başka okullara gönderirken sonra dönüştürülenlerin öğretmenelri yerinde kalıyor.2005/73 nolu genelgeyle atanan öğretmenleri danıştay iptal ettiğnde uygulayan bu bakanlık sonraki iptalleri neden uygulamıyor.Çalışıp kendini yenileyip sınav kazanan öğretmenler beklesin bakanlık dönüştürdüğü sınava girmeye korkmuş gise bile kazanamamış öğretmenleri SBS ile seçtiği öğrencilerin karşısına çıkararacak sınava girip atama bekleyen yada daha önce sınavla anadolu lisesi olmuş öğretmenler atama beklesin bu ne yaman çelişki.

30 Temmuz 2012 17:40Wrtz

Saygılarımla?

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber