Velilerden '4+4 +4' sorunu için imza kampanyası

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli şekilde '4+4 +4' sistemine geçilecek olması şimdiden krizi de beraberinde getirdi. Sisteme geçiş esnasında ortaya çıkacak olan öğrencilerin ulaşım ve yemek sorunlarına çözüm bulunmasını isteyen öğrenci velileri imza kampanyası başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özellikle Yenidoğan ve 82.Yıl Mahallesinde oturan 1. Sınıf velileri,

çocukların 1800 metre uzaklıktaki Atatürk İlköğretim Okuluna gidiş-geliş ve bunun getireceği zorlukları kara kara düşünmeye başladılar. İlçede toplu taşıma aracı olmayışı, belediye otobüsünün yeterli gelmemesi ve maddi imkansızlıkların da hat safhada olması velileri isyan ettirdi.

Yenidoğan Mahallesi Muhtarı İbrahim Arlı, sisteme göre, ilçede 1. sınıfların Atatürk İlköğretim Okulunda, 5. Sınıfların ise Cumhuriyet İlköğretim Okulunda eğitim ve öğretime başlayacak olmasının sorunları da beraberinde getireceğine vurgu yaparak, " Bu karar alınırken ne bize, ne de herhangi bir veliye danışılmadı. En azından geçici çözümler üretilebilirdi. Mahallemize ilerideki yıllarda yeni okullar yapılması planlanmakta, en azından bu geçiş sürecinde öğrenciler ve veliler mağdur edilmeden sorun çözülebilir. Yine de geç kalınmış sayılmaz, okullar açılmadan yetkililerden yardım bekliyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürümüze veliler olarak taleplerimizi dile getirdik ama olumsuz cevap aldık." Diye konuştu.

Öğrenci velisi M. Ali Gökduman ise " Evime 10 metre mesafedeki okul dururken 1800 metre uzağa çocuğumu göndermeye bir anlam veremiyorum. Askeri ücretle çalışan bir işçiyim. Özel servise de gücüm yetmez. Alınan bu karar bizler için bir zulümdür" dedi.

Öğrenci velileri, sorunun çözümü için imza kampanyası sonunda topladıkları imzaları Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edeceklerini ifade ettiler

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber