Diyanet her ile Kabe yapacak!

Haber Giriş : 07 Ağustos 2005 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malezya ve Endonezya'da uygulanan ve dünya Müslümanlarına örnek olan hac modeli Türkiye'ye geliyor. Türk hacı adayları, Kabe'den önce maketini tavaf edecekler.

Malezya ve Endonezya'da uygulanan ve dünya Müslümanlarına örnek olan hac modeli Türkiye'ye geliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yıl uygulamaya geçirmeyi düşündüğü projeye göre, Türk hacı adayları, Kabe'den önce maketini tavaf edecekler.

Camilere kurulacak

Hac Projesini açıklayan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman, 'Din İşleri Yüksek Kurulumuz proje üzerinde çalışıyor. Kabe maketleri yaptıracağız. 81 ilimize uygun görülen yerlere bu maketler konulacak. Hacılarımız artık Mekke'de ibadetlerini yaparken zorluk çekmeyecek. Türkiye'den ne yapacaklarını bilerek gidecekler' diye konuştu.

Projeye göre hacı adayları için ilin en büyük camisinin, tam orta yerine Kabe maketi yerleştirilecek. Müftü ya da din görevlileri de, hacı adaylarına tavafa nereden başlanacağını, tavaf sonrası Makam-ı İbrahim'in arkasında iki rekat namaz kılınacağını, Hacer-ül Esved'in yerini anlatacak.

Projeye göre hacca gitmeleri kesinleşen hacı adayları bu yıldan itibaren , bir anlamda hac stajı sayılabilecek eğitime tabi tutulacak. Dört ay boyunca verilecek eğitimde Diyanet, 'Endonezya - Malezya modelini' örnek aldı. Böylece hacı adayları, kutsal topraklara adım atmadan, yapacakları ibadetlere temsili olarak hazırlanmış olacak. Bu arada merkezi İngiltere'de bulunan uluslararası kalite teşkilatı BVQI, Türk Hac organizasyonuna birincilik ödülü verdi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber