Yanan zeytin fidanlarına önce vatandaşlar sonra itfaiye müdahale etti

Silifke ilçesinde boş arazideki kuru otların bulunduğu alanda başlayıp zeytin fidanlarına sıçrayan yangına önce vatandaşlar, sonra itfaiye ekipleri müdahale etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 10:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, Mukaddem Mahallesinin üst kısmında bulunan boş arazide bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Mahalle sakinlerinin durumu bildirmesinin ardından belediye itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü yangın ekibi olay yerine geldi. Yangının zeytin fidanlarına sıçradığını duyan bahçe sahibi Mustafa Sarı ve çevredeki vatandaşlar itfaiye ekipleri gelinceye kadar kopardıkları dal parçalarıyla fidanların daha fazla zarar görmemesi amacıyla yangına müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin gelip yangını söndürmesiyle zeytin fidanlarının tamamen yanması önlendi. Yangında ise yaklaşık 30 adet zeytin fidanı yanarken, damla sulama sistemi de zarar gördü.

Öte yandan aynı alanda geçen hafta Cumartesi günü de yangın çıkmış, Silifke Belediyesi itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yangın zeytin fidanlarına sıçramadan söndürülmüştü.

Bazı vatandaşlar ise bu alanda her yıl yangın çıktığını, bazı duyarsız vatandaşların bu yangınları bilinçli olarak çıkardığını iddia ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber