AK Partililer Seydi Baba Türbesi'nin taşınmasına tepki gösterdi

AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün, eski adı Seydiköy olan İzmir'in Gaziemir ilçesinde, halkın yıllardır ziyaret ettiği Seydi Baba Türbesi'nin, Gaziemir Belediyesi tarafından bulunduğu yerden taşınmak istenmesine tepki gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Asırlık çınar ağaçlarının çevrelediği ve yanında tarihî bir çeşmenin yer aldığı türbenin yanında kaçak hayvan damı olduğunu, belediyenin bunu yıkamadığı için türbeyi taşımaya karar verdiğini belirten Telingün, bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Eski adı Seydiköy olan Gaziemir'e adını veren Seydi Mükremüddin dergâhından Seydi Baba'nın uzun süre burada yaşadıktan sonra toprağa verildiğini, halkın bu zatın mezarını türbeye çevirdiğini belirten AK Parti İlçe Başkanı Telingün, türbenin taşınmasının gönülleri yaralayacağını söyledi. Bölgedeki türbenin sadece Gaziemirliler için değil, mübadele zamanında Gaziemir'den Yunanistan'a giden Rumlar için de büyük önem taşıdığını vurgulayan Telingün, "Seydi Baba'yı kendileri için de kutsal birisi olarak kabul eden Seydiköylü Rumlar, mübadeleyle gittikleri Yunanistan'ın Selanik kentinde Seydi Baba anısına bir şapel yaptırmışlardır. Seydi Baba'nın asıl türbesi Gaziemir'de bulunmasına rağmen biz onların yaptıklarını yapamamışız." dedi. Türbenin bitişiğinde CHP'li bir vatandaşın kaçak hayvan damı bulunduğunu, Gaziemir Belediyesi'nin de bunu yıkamadığı için türbeyi taşımaya karar verdiğini iddia eden Sabır Telingün, "Böyle bir şey olabilir mi? Bunu kesinlikle kabul edemeyiz. Gaziemir Belediye Meclisi'nin 1 Ağustos Çarşamba günü yapılacak 2012 Ağustos ayı 15. toplantısında bu konuyu görüşecek. AK Parti grubu olarak meclise sunulan bu konuya hayır diyeceğiz. Kanunların dışına çıkılmasın, kaçak hayvan damı yıkılsın ve türbe yerinde kalarak söz konusu düzenleme o bölgede yapılsın." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber