Yoksulluk, hastalık ve şükrün eksik olmadığı aile

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Fatih Paşa Mahallesi'nde ikamet eden Bilmez ailesi, Ramazan ayını büyük bir sıkıntı içerisinde geçiriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tek gözlü odada yaşam mücadelesi veren aile, her şeye rağmen yaşadıklarına şükrediyor.

Silvan'dan yıllar önce göç edip Diyarbakır'a yerleşen Emrullah-Sehernaz Bilmez çifti, 6 çocuğuyla birlikte kiraladıkları bir odada yaşamaya başladı. Amelelilik yaparak çocuklarının geçimini sağlamaya çalışan Emrullah Bilmez, rahatsızlanıp hastaneye kaldırılınca beyninde ur olduğu ortaya çıktı. Adana'ya sevk edilen Emrullah Bilmez, doktorların istediği 30 bin TL'yi veremeyince Diyarbakır'a döndü, çaresiz ölümünü beklemeye başladı.

Ailenin durumundan haberdar olan Kimse Yok Mu Derneği Diyarbakır Şubesi, Bilmez'in bütün giderlerini üstlenerek ameliyat olmasını sağladı. Başarılı bir operasyonla beynindeki ur alınan Bilmez, şimdi daha iyi ancak çalışamıyor. Kaldığı odanın aylık 80 TL kirasını ödeyemeyen Bilmez'e Kimse Yok Mu Derneği yardım ediyor. Ramazan ayında hem yoksulluğu hem de hastalığı bir arada yaşadığını anlatan Emrullah Bilmez, her şeyin Allah'tan geldiğini belirterek haline şükrettiğini söylüyor. Evin hanımı Sehernaz Bilmez ise eşinin daha önce eve getirdiği birkaç kuruşla geçindiklerini ancak hastalıktan dolayı şu an hiçbir gelirleri olmadığını söylüyor.

İftarı, hayırseverlerin verdiği yiyeceklerle geçirmeye çalıştıklarını belirten Sehernaz Bilmez, ?Çocuklarım her ne kadar sıkıntı çekse de sofrada ne olursa onu yiyip şükrediyorlar. Eşimle birlikte çocuklarımıza her şeyin Allah'tan geldiğini anlattık. Sıkıntı çekiyoruz, eşim hasta, hiçbir gelirimiz yok. Kirayı ödeyemiyoruz. Sabrediyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber