Bergamalı şehide silah arkadaşlarından anıt çeşmeli vefa

Tunceli'de 3 Mayıs 2012 tarihinde pusuya düşürülerek iki askeriyle birlikte şehit olan Jandarma Komando Üstçavuş Yıldırım Akbulut'un devre ve silah arkadaşları, hafta sonu İzmir'in Bergama ilçesine gelerek muhteşem bir dostluk örneği sergiledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit Akbulut'un, Türkiye'nin değişik yerlerinde okuldan devre arkadaşları ve Tunceli'deki silah arkadaşları, sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla örgütlenerek 29 Temmuz 2012 Pazar günü buluştu.

Kendi aralarında topladıkları parayla şehit arkadaşları anısına Bergama Çamlıpark'ta yaptırdıkları anıt çeşmeyi, aynı gün saat 11.00'de açtılar. Çeşme açılışından sonra yaklaşık 100 kadar asker arkadaşı, şehidin Tepeköy'deki mezarını ziyaret edip Kur'ân okudu, su döküp çiçeklerini suladı. Daha sonra şehidin evini ziyaret edip başta annesi İsmahan Akbulut, eşi Pelin Akbulut ve kardeşi Eyüp Akbulut olmak üzere yakınlarına tekrar taziyede bulundular.

Şehit Yıldırım Akbulut'un Türkiye genelinde örgütlenen arkadaş grubu, aynı gün Bergama Restoran'da şehit yakınlarına iftar yemeği verdi. Anıt çeşmenin açılışına arkadaş grubunun yanısıra Bergama İlçe Emniyet Müdürü Hüsamettin Ataseven, İlçe Jandarma Komutanı Murat Dinçer, Tepeköy Köyü Muhtarı Efkan Aktaş, şehidin eşi, annesi, diğer yakınları, çok sayıda Tepeköylü ve Bergamalı vatandaş katıldı. Aynı gün akşamki iftara ise Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, İlçe Emniyet Müdürü Hüsamettin Ataseven, Jandarma Komutanı Murat Dinçer, İzmir İl Jandarma Alay Komutanı, şehit yakınları ve arkadaşlarıyla çok sayıda Bergamalı katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber