Manisa yaklaşık 933 bin liralık projeyle tanıtılacak

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA), Manisa Valiliği tarafından hazırlanan "Erişilebilir Son Teknolojilerle Manisa Kültür ve Turizm Değerlerini Tanıtacak Altyapı Donanımlarının Oluşturulması" projesini başaralı buldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hibe desteği almaya hak kazanan projenin uygulama çalışmalarına başlandı. Toplam 932 bin 800 liralık projeye ZEKA, 466 bin 400 lira hibe desteği verecek. Proje iştirakçisi olması sebebiyle İl Özel İdaresi tarafından sağlanacak tutar ise genel bütçesinin yüzde 50'lik kısmı olan 466 bin 400 lira.

Projenin tanıtım toplantısı, Vali Halil İbrahim Daşöz başkanlığında yapıldı. Toplantıya ZEKA Genel Sekreteri Yılmaz Özmen İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, İl Özel İdare Genel Sekreteri Selami Katrancı ve kurum müdürleri katıldı. Vali Daşöz, projenin genel hedefinin Manisa ilinin tarihinin, kültürünün ve doğal zenginliklerinin ulusal ve uluslararası alanda bilinirliğinin arttırılması olduğunu söyledi. Manisa'nın ilinin hem tarihi hem kültürel hem de doğal birçok zenginliğe sahip olduğunu belirten Daşöz, bunların yerli ve yabancı turistler tarafından bilinmesinin bölgeye ziyaretleri arttıracağını ve bu şekilde sosyoekonomik gelişme sağlanacağını bildirdi. Projeye bir yıl içinde başlanacağını, etap etap olduğunu, 12 aylık bir program dahilinde yürütüleceğini bildirdi.

Proje kapsamında kültür ve turizm varlıkları dijital olarak arşivlenecek, ilin görüntülü ve dökümanter envanteri oluşturulacak. Fotoğraf, görüntü, 360 derece fotoğraf ve görüntüyle panoramik hava çekimleri yapılacak. Googlemaps için GPS koordinatları tespit edilip işaretlenecek. Sesli anlatım dökümanları hazırlanacak. Seçilmiş 50 adet kültür ve turizme konu mekanının Google Earth entegrasyonu yapılacak. Dijital arşivden 50 mekan seçilecek, üç boyutlu model ve 360 derece fotoğrafları Google Earth'a yüklenecek. Bu mekanlara karayolları üzerinden yönlendirme yapılacak. Dijital arşiv sistemi, internete uyarlanacak. Kültür ve turizm mekanlarının görüntülü simülasyonları hazırlanarak kiokslara yüklenecek. Sanal gerçeklik gezi otobüsü için simülasyon programı yazılacak. Dört tane "mobil city guide" sistemi hazırlanacak. 28 adet dijital tanıtım istasyonu kurulacak ve 14 adet totem yerleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber