Adalet çalışanına 'etik sözleşmesi'

Haber Giriş : 08 Ağustos 2005 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı, personelinin bir bölümüne 'Kamu Görevlilere Etik Sözleşmesi' imzalama zorunluluğu getirdi. Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelgede, Kamu Görevlileri Etik Kurulu Yasası uyarınca kurulan Kamu Görevlileri Etik Kurulu ile çalışmak üzere Bakanlık bünyesinde Etik Komisyonu kurulduğu belirtildi.

Genelgeye göre, yasa gereği imzalanması gereken 'etik sözleşme' Bakanlığa bağlı merkez ve taşra teşkilatı ile bağlı kuruluş olan Adli Tıp Kurumu'nda görev yapan hakim ve savcı sınıfı dışındaki personeli kapsıyor. Bu nedenle, Etik Sözleşme belgesi, Bakanlık'ın merkez ve taşra teşkilatında görev yapan personel tarafından imzalanarak özlük dosyasında muhafaza edilmek üzere Personel Genel Müdürlüğü'ne gönderilecek.

Bakanlık personelinin imzalamakla yükümlü olduğu 'etik sözleşmesi'nde, 'Görevimi, görevle ilişkisi bulunan hiçbir gerçek ve tüzel kişiden hediye almadan, maddi ve manevi fayda veya bu nitelikte herhangi bir çıkar sağlamadan, herhangi bir özel menfaat beklentisi içinde olmadan yerine getirmeyi taahhüt ederim' gibi ifadeler yer alıyor.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber