Çalık Yedaş'tan sosyal sorumluluk projeleri

Orta Karadeniz'de elektrik dağıtımını üstlenen ve bölgeye büyük yatırımlar yapan Çalık YEDAŞ; Samsun, Ordu, Amasya, Çorum ve Sinop illerini kapsayan faaliyet alanında önemli kurumsal sosyal sorumluluk projeleri başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalık YEDAŞ; faaliyet alanına giren 5 ilden değişik kademelerdeki 72 çalışanını "Enerji Verimliliği", "Müşteri İlişkileri" ve "Motivasyon ve Kişisel Başarı" konularında eğitiyor. Çalık YEDAŞ'ın bölgede ekonomik, sosyal, kültürel alanlarda kapsamlı bir ivme kazandırmayı amaçlayan kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin ikinci adımını oluşturan "Enerji verimliliği" ve "Müşteri İlişkileri" seminerlerinin ilki bugün Büyük Samsun Oteli'nde gerçekleştirildi.

5 yıl içersinde bölgelerinde elektrik ile ilgili hiçbir sorunun kalmayacağını belirten Genel Müdür Nurettin Türkoğlu, "Önümüzdeki yıllarda elektrik kesintisi, fatura, kaçak bedeli gibi şu anda kamuoyunu meşgul eden bu tür sorunların hiçbiri olmayacak. Bunların hepsi oturacak. Daha sonra insanlar gerçek anlamda onlara ne verdiğinizi sorgulayacak. Bu bölgede yaşayan bir vatandaş 'Çalık YEDAŞ'ın hayatımın neresinde yer aldı?' sorusunu soracak. İşte biz tam bu noktada ciddi planlamalar yaparak, dünyadaki büyük elektrik dağıtım şirketlerini baz aldık. Onların KSS'de 25 yılda geldikleri noktaya 5 yıl gibi kısa bir sürede gelecek şekilde kurumsal sosyal sorumluluk projeleri başlattık. Kurumsal bir şirket bir bölgede o bölge insanı ile bütünleşmek istiyorsa, o insanların hayatının her alanlarında yer almak zorunda. Biz bu bütünleşmeyi ekonomik, sosyal ve çevresel enerji adı altında 3 başlıkta yaptık. 'Ekonomik, Sosyal ve Çevresel Enerjilerimizi Harekete Geçiriyoruz' sloganıyla bu 3 alanda 14 proje çıkardık. Bizim insanımız her şeyin en iyisine layıktır. Biz bir fark oluşturmak adına bunlara başladık. 5 yıl içersinde bu sosyal sorumluluk projelerinin içersine yenileri de katılarak bölge insanıyla uluslararası bir markanın bütünleşmesi olacak. Çalık YEDAŞ şu anda bir dünya markası olma yolunda hızla ilerliyor" dedi.

"Enerji Verimliliği" konusunda Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Araştırmacı İskender Özturanlı, "Müşteri İlişkileri" konusunda Can Bilgili, "Motivasyon ve Kişisel Başarı" konusunda ise Mümin Sekman'ın eğitimci olarak katıldığı seminerde Çalık YEDAŞ bünyesinde çeşitli kademelerde görev yapmakta olan 72 çalışana eğitimci donanımının kazandırılması hedefleniyor. Seminer sonrasında Çalık YEDAŞ çalışanlarının müşterilerle doğrudan temas eden tedarikçilerin ve müşteri kanadında özel olarak kadın tüketicilerin bilinçlendirilmesine dönük eğitim verebilecek yeterliliği kazanmaları amaçlanıyor.

Çalık YEDAŞ Kurumsal İletişim Kalite ve Eğitim Müdürü Banu Sütçü, seminer açılış konuşmasında bölge ekonomisinin canlandırılmasına katkı oluşturacak projelere öncelik verdiklerini vurgulayarak, 2014 sonuna kadar uygulamaya koyacakları 14 kurumsal sosyal sorumluluk projesinin ilki olan "kültürümüzü aydınlatıyoruz" çalışmasını haziran ayında başlattıklarını hatırlattı.

"Enerji verimliliği" ve "Müşteri ilişkileri" seminerleri ile Çalık YEDAŞ bünyesinde çeşitli kademelerde görev yapan 72 çalışanına eğitimci vasfı kazandırmayı hedeflediklerini vurgulayan Banu Sütçü, bu eğitimlerin süreç içerisinde yineleneceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber