Ağrı şikayetiyle hastaneye kaldırılan 20 yaşındaki mahkum hayatını kaybetti

Balıkesir L Tipi Kapalı Cezaevinde hükümlü olarak yatan 20 yaşındaki mahkum rahatsızlanması üzerine sevk edildiği hastanede hayatını kaybetti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doktorların lenf kanseri olduğunu açıkladığı genç mahkumun ailesi, Kepsut'taki L Tipi Kapalı Cezaevindeki sorumlular hakkında hastanın Balıkesir Devlet Hastanesine naklinde ihmali olduğu gerekçesiyle, doktorların da bugüne kadar teşhis koymaması nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Edinilen bilgiye göre, Kepsut ilçesinde bulunan Balıkesir L Tipi Kapalı Cezaevinde adam yaralamak suçundan hüküm giyen ve yaklaşık 2 yıldır cezaevinde yatan Berkant Balta (20), bu sabah rahatsızlanarak cezaevinden hastaneye götürüldü. Doktorların müdahale ettiği Berkant Balta öğle saatlerinde hayatını kaybetti. Doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayan Berkant Balta isimli genç mahkumun lenf kanseri olduğunun tespit edildiği bildirildi. Olayı öğrenen aile ise büyük acı yaşadı. Ölen mahkumun amcası Kenan Poyraz, yeğenin cezaevinden zamanında hastaneye gönderilmediğini, Kepsut'taki doktorların hastaya bakıp cezaevine geri gönderdiklerini, Balıkesir'deki hastanede tedavileri sırasında teşhis konulamamasının da ihmal olduğunu iddia ederek hepsinden şikayetçi olacaklarını söyledi. Son 4 aydır ağrı şikayetleriyle Balıkesir Devlet Hastanesine kaldırıldığı belirtilen genç mahkumun bugün tedavisi sırasında aniden hayatını kaybetmesi endişeli aileyi acıya boğdu. Berkant Balta'nın yakınları, "Şimdiye kadar neden bu hastaya bir teşhis konulamamış bunu merak ediyoruz. Araştırılmasını istiyoruz. Çocuk ölürken lenf kanseri olduğu söyleniyor. Bu bir rezalet" diye tepki gösterdiler.

SAVCILIK ŞÜPHELİ BULDU

Öte yandan, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı hastanede tedavisi sırasında hayatını kaybeden mahkumun ölümüyle ilgili soruşturma başlattı. Ölümü şüpheli bulan Cumhuriyet Savcısı Berkant Balta'nın cenazesini otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Cezaevi Müdürlüğünün de olayla ilgili idari soruşturma başlattığı öğrenildi. Ölen genç mahkumun yakınlarından Fikret Yeşil de konunun araştırılmasını istediklerini, varsa ihmali olanların, sorumluların ortaya çıkarılıp gerekenin yapılmasını beklediklerini söyledi.

Bu arada, Balıkesir Devlet Hastanesi Başhekimliği konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Ancak, bazı kaynaklardan alınan bilgiye göre, mahkum Berkant Balta'nın Nisan ayında hastaneye getirilişinde fiziki yaralanma teşhisinde bulunulduğu, daha sonra Mayıs, Haziran, Temmuz (iki defa) aylarında olmak üzere her ay düzenli olarak ağrı şikayetleriyle çeşitli birimlere gelip muayene edildiği bildirildi. Nisan ayındaki kan testinde lökosit değeri 12 binlerde olan Berkant Balta'nın bugün yapılan kan testindeki lökosit değerinin 300 bin olduğu, sinsi bir şekilde ilerleyen hastalığın atak lökosit sonucu ortaya çıkması sonucu hastanın hayatını kaybettiği ifade edildi. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığının olayla ilgili başlattığı soruşturma devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber