Fethiye'de 10 işyeri kapatılacak

Fethiye Kaymakamlığı tarafından kurulan hanutçuluk ve iş yeri denetleme komisyonu görevlileri özellikle turistlerin yoğun olduğu bölgelerde denetimlerini aralıksız olarak sürdürürken yapılan denetimler de uyarıları dinlemeyen 10 işyerine kapatma cezaları bir bir tebliğ edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 21:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denetleme komisyonu salı pazarında denetimlerini sürdürürlerken bu denetimlerde hijyen kurallarına uymayan ve hanutçuluk yaptığı tespit edilen esnaflar üzerinde yine denetleme yaptılar. Ekiplerin gerçekleştirdiği denetimlerde yapılan sözlü ve yazılı uyarıyı dikkate almayan 5 salı pazarı esnafına kapatma cezası uygulandığı ve cezaların esnaflara tebliğ edildiği öğrenildi. Hanutçuluk ve işyeri denetleme komisyonu görevlileri yaptıkları denetimler neticesinde salı pazarında lokum, çerez, peynir ve zeytin satışı yapan 3 esnafın hijyen kurallarını ihlal ettikleri gerekçesi ile deri ve çanta satışı yapan iki esnafa da hanutçuluk yaptıkları gerekçesi ile tutanak tutup, bir gün işyeri kapatma cezası verildiği ve cezaların da esnaflara tebliğ edildiği belirtildi.

Salı pazarı dışında ise çarşı merkezinde 1, Çalış bölgesinde 2 ve Ölüdeniz bölgesinde de 2 işyerine hanutçuluk yaptıklar gerekçesi ile kapatma cezası verildiği öğrenilirken, Fethiye'de toplam 10 işyerine hijyen kurallarına uymadıkları ve hanutçuluk yaptıkları için kapatma cezası verildiği öğrenildi. Denetleme komisyonunun Fethiye merkez ve salı pazarında incelemelerde bulunan işyeri denetleme ve hanutçuluk komisyonu üyeleri, kontrolsüz ve insan sağlığını tehlikeye atan, satış yapan ve müşterileri zorlayarak satış yaptığı tespit edilen esnafa ilk olarak sözlü daha sonra yazılı uyarıda bulunarak, üçüncüsünde işletmelere cezai tutanak tutuyor. Öte yandan turizm sezonunun başlaması ile Fethiye'deki halk pazarları da turistlerin akınına uğruyor. Her hafta kurulan Salı Pazarı'na turistler yoğun ilgi gösteriyor. Tur otobüsleri ile Ölüdeniz, Dalyan ve Kaş'tan getirilen turistler pazarın hareketlendiriyor. Turistlerin yoğunluğu özellikle pazarcı esnafını memnun ederken, turistlerin pazarlık yapması ise renkli görüntüler oluşturuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber