Erbaa'da Gölge oyunu sahnelendi

Erbaa Belediyesi Ramazan Etkinlikleri bünyesinde Erbaa Cumhuriyet Meydanında her gece farklı bir gösteriyi sahneye koyuyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 00:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir gün önce canlı olarak Karagöz ve Hacivat oyununu seyreden Erbaalılar bir gün sonrasında Karagöz ve Hacivatı Gölge oyunu olarak izlediler.

Gölge oyunu ile ilgili bilgi veren Oyun Yönetmeni Atilla Özgenç; "Bir ışık kaynağından yararlanarak iki ya da üç boyutlu herhangi bir nesnenin gölgesinin ya da izdüşümünün herhangi yere düşürülmesine gölge oyunu denir. Her ne kadar Türk kültüründe iki boyutlu tasvirlerden yararlanılarak yarı şeffaf bir perde gerisinde oynatılan Karagöz'ü gölge oyunu olarak biliyorsak da aslında perdede gördüğümüz tasvirlerin gölgeleri değil kendileridir." dedi.

Gösterileri izlemeye gelen çocuklar ile ebeveynleri, çocukluklarının vazgeçilmez kahramanları olan Hacivat ve Karagöz'ü izlerken büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Bu etkinlikleri izlerken eski Ramazanların lezzetini duyduklarını ifade eden veliler, geçmişin izlerinin günümüze yansıtılmasının anlamlı olduğunu dile getirdiler.

Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan ise, halkın etkinliklere gösterdiği ilginin kendilerini hizmet etme şevklerini artırdığını belirtip, "Ramazan nostaljisini halkımıza yaşatmak, onların televizyon başından kalkıp gösterilere katılmaları, benimsemeleri bizim için onur vericidir. Etkinliklerimize emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber