Özhan: Ortadoğu'daki olaylar demir çelik sektörünü olumsuz etkiledi

İskenderun Demir - Çelik Fabrikaları (İSDEMİR) Genel Müdür Vekili Recep Özhan, Suriye ve Ortadoğu'da yaşanan şiddet olaylarının demir - çelik sektörüne büyük darbe vurduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 07:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özhan ve İSDEMİR yönetim kurulu üyeleri, basın mensupları ile iftar yemeğinde buluştu. Yaptığı konuşmada Suriye'de yaşanan olaylara değinen Recep Özhan, "Uzun mamül üretiminde bizim önemli pazarlarımız olan komşumuz Suriye olmak üzere Mısır, İsrail, Libya, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün olmak üzere ihracat kapılarımız kapandı. Daha önce mal ihraç ettiğimiz başka ülkeler de bize mal ihraç etmeye başladılar. Türkiye ekonomik olarak zor bir dönemden geçiyor. Hem Türkiye hem de yöre olarak farklı bir konumdayız ve komşumuz Suriye'de yaşanan olaylardan etkileniyoruz? dedi.

Türkiye'de özel sektörde bir defada en büyük yatırımı yaptıklarını ve 3 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Özhan, ?İSDEMİR'deki değişim ve gelişim devam edecek. Bu sene 4. bataryayı da devreye almak suretiyle ortalama 3 milyar dolarlık bir yatırım gerçekleştirdik. Akdeniz'in en büyük konteyner limanını da biz yapacağız. Biz bu işten anlamıyoruz, kendimiz yapmayacağız ama dünya çapında bu işi yapan şirketlerle görüşmeler içerisindeyiz. Eğer uygun şirketi ve uygun ortamı bulursak Akdeniz'in en büyük konteyner limanını da kurarak büyük bir hizmet daha gerçekleştireceğiz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber