Üsküdar'da polis yelekli, rozetli ve silahlı soygun/ Video

ÜSKÜDAR'da, kendilerine polis süsü veren 2 kişi araçlarıyla takip ettikleri seyir halindeki lüks cipi ellerindeki telsizi göstererek zorla durdurdu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üsküdar'da, kendilerine polis süsü veren 2 kişi araçlarıyla takip ettikleri seyir halindeki lüks cipi ellerindeki telsizi göstererek zorla durdurdu. Nakliyat şirketi sahibi Tolga Erşan'dan aracın evraklarını alan 2 kişi, "Aracı bağlayacağız" diyerek Tolga Erşan'a yan koltuğa geçmesini söyledi. Erşan'ın "Beni bağlayamazsınız, ancak aracımı bağlarsınız" demesi üzerine lüks cipi alarak kaçtı.

Otomobiliyle Boğaziçi Köprüsü'nden Avrupa'dan Anadolu yakasına geçen işadamı Tolga Erşan'ın yanına bir başka araç yaklaşarak otomobilini yolun sağına çekmesini istedi. Acıbadem sapağını geçtikten sonra üzerlerinde polis yeleği ve şapkası olan 2 kişi aracı sıkıştırarak durdurmaya çalıştı. Yolun sağında emniyet şeridi olmadığı için duramadığını belirten Tolga Erşan olayı şöyle anlattı: "Kadıköy Hasanpaşa yönüne devam ederken araç aniden önüme kırarak beni durdurdu. "Niye durmuyorsun?" diye bağırıp benden aracın evraklarını istedi. Ben de siz kimsiniz diye çıkışınca, üzerlerindeki kıyafeti göstererek 'bu kıyafetler yeterli değil mi' dedi. Ben kimliğinizi görmek istiyorum diye diretince, bu kez de belindeki tabancayı göstererek 'Bu yeterli oldu mu' dedi. Daha fazla tatsızlık olmasın diye evrakları kendilerine verdim."

ARAÇLARINDA EVRAKLARIMI İNCELEDİLER

"Evraklarımı alarak kendi araçlarına incelemeye gittiler" diyen Tolga Erşan, "Ben kendi aracımın içinde olup bitenleri beklerken, ikisi de aynı anda araçlarından sinirli bir halde inerek hızlı adımlarla yanıma geldi. Cüzdanından polis kimliğini gösteren şahıslardan biri, 'Aracının aranması var' diyerek araçtan inmemi istedi. Silah zoruyla beni aşağıya indirip aracı aramaya başladı. Daha sonra, 'Aracı bağlayacağız' diyerek şahıslardan biri 150 bin lira değerindeki 34 GGL 96 plakalı aracımın direksiyonuna geçti. "Sen yan koltuğa geç"diyerek beni de yanlarında götürmek istediler. Ben de "Ancak aracımı bağlarsınız, beni bağlayamazsınız dedim" diye konuştu.

GÜLEREK GAZA BASIP GİTTİ

"Otomobilimin gazına basan polis kıyafetli kişi gülerek uzaklaştı. Geldikleri araca binen diğer kişi de 34 GZ 5059 plakalı araca binerek arkadaşının peşinden gitti" diye sözlerine devam eden Erşan, "Hemen yoldan geçen araçlardan durmasını istedim. Şahin marka bir araç durdu. İçinde aile vardı. Otomobilimi çaldılar, biraz hızlı gidelim dedim. Bostancı'ya kadar gittim. Aracı bulamayacağımızı anlayarak araçtan inip bir taksiyle polis merkezine gidip şikayetçi oldum. Polisler kendilerine polis süsü veren polisleri yakalamak için sürekli anons yaptı. Gasp bürodan da gelip eşkal vermemi istediler. Yarın (bugün) bana bazı kişilerin fotoğraflarını gösterecekler. Polisin plaka sorgulamasında aracın üzerindeki plakanın sahte olduğu konusu ağırlık kazanmaya başladı. Araç sorgusunda aynı plakalı, aynı model aracın bir ilaç firmasına kiralandığı ortaya çıktı" dedi.

GERÇEK POLİSLERDEN BİLE ŞÜPHE EDERİM

Tolga Erşan, "Bu zamana kadar gasp haberlerinin her türlüsünü duymuştum. Genelde kadınlara yapılan bir şeydi. Benim gibi uyanık bir adamı bile korkuyla da silah zoruyla da altından arabayı alan adamlardan her şey beklenir. Polislerin kısa sürede iz sürerek gaspçıları yakalayacağını düşünüyorum. Gerçek polislerden bile şüphe ederim artık. Böyle ulu orta olmayan yer haricinde aracımdan aşağı inmem" diye sözlerini tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber