Mazot hırsızları yakalandı

İzmir Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı park halindeki araçların deposundan mazot hırsızlığı yapan şahısları yakaladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de kamyoncuların korkulu rüyası haline gelen mazot hırsızları, Torbalı'ya da dadanınca yakayı ele verdi. Kendi araçlarının içine düzenek kurup, park halindeki araçların depo kapaklarını kıran şahıslar, şoförler araç içinde uyurken, depodaki litrelerce benzini kısa sürede boşaltıyor. Suç dosyaları oldukça kabarık olan şahısları bir süredir takip eden jandarma, 2 aracın deposundaki mazotu çalan şahısları üçüncü denemesinde yakaladı.

İlk olay, Pamukyazı Mahallesi'nde meydana geldi. Mehmet Küçükdiri idaresindeki 35 DY 484 plakalı kamyonu gece yarısı olduğu için, yol kenarına park etti ve uykuya daldı. Bir süre sonra Seyfettin A. ve Coşkun Y. isimli şahıslar, 45 AU 439 plakalı araçla kamyonun arkasına yanaştı. Mazot deposunun kapağını kıran şahıslar, kamyonun deposundaki mazotu kurdukları düzenek sayesinde kendi araçlarının arkasında bulunan depoya aktardı. Mazot hırsızları, aynı işlemi Kemalpaşa yolu üzerindeki park halinde bulunan Mehmet Yumuşak'ın şoförlüğünü yaptığı 35 YCL 13 plakalı kamyon ve Yusuf Yıldız'ın şoförlüğünü yaptığı 51 AF 828 plakalı kamyonda da yaptığı belirlendi.

Son hırsızlık girişiminde yakayı ele veren şahıslardan Seyfettin A.' nın 18 hırsızlık sabıkası olduğu öğrenildi. Diğer şahıs Coşkun Y.'nin ise 1 suçtan sabıkalı olduğu belirlendi. Şahıslar, park halindeki araçların depolarından mazot çalmak için, kendi araçlarının içerisine kurdukları düzenekle, mazot hırsızlığını meslek haline getirdikleri öğrenildi. Şahısların hırsızlık girişimi sırasında, araç şoförlerinin uyanmaması için çok sessiz çalıştıkları, depoları da kesici yardımıyla kırdıkları belirlendi. Gözaltına alınan zanlılar ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber