Yozgat'ta SBS ve LYS birincileri protokolle tanıştı

Yozgat Maltepe Dershanesi SBS ve LYS birincileri Yozgat Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ve İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz'ı ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziyarette Vali Necati Şentürk, eğitime her zaman gereken önemi verdiklerini ve en önemli önceliklerin başında eğitimin geldiğini söyledi. Yozgat' ta eğitimin başarı seviyesinin yükseltilmesi için çalıştıklarını anlatan Vali Şentürk, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha sağlıklı koşullarda en iyi eğitimi almaları gerekir. Eğitimde yapabileceğimizin en iyisini yapmalıyız. Bu konuda milli eğitim müdürümüz, okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Kaymakamlarımızla yaptığımız toplantılarda da sürekli eğitimin önemini vurguluyorum. Eğitimsiz toplumlara bakıldığında hiç birisi varlığını sürdürememiştir. Eğitim bir ülkenin geleceğidir. Beka sorunudur. Ülkemizde son yıllarda eğitim alanında büyük gelişmeler yaşandı. İnşallah geleceğimizin teminatı olan bu gençlerimizle Türkiye dünyada her bakımdan lider bir ülke konumuna gelecektir. Bu vesile ile dershane müdürümüzü, öğretmenlerini, öğrencilerini ve velilerini canı gönülden tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum." dedi.

Dershane Müdürü Hasan Çağlayan'da Maltepe Dershanesinin 1992'den bu yana Yozgat'ta eğitimin başarı seviyesinin yükseltilmesine büyük katkı sağladığını belirterek, "Dershane olarak kurulduğumuz günden itibaren bugüne kadar sınavlarda alınan başarılarımız artarak devam etmektedir. Dershanemiz her yıl olduğu gibi bu yılda yine birinciler çıkararak ilimizin gururu oldu. İnşallah bu başarılar önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecektir." diye konuştu.

Vali Şentürk, ziyaretinin ardından dershane yöneticileri ve öğrenciler Belediye Başkanı Yusuf Başer ile makamında görüştü. Başkan Başer, Maltepe Dershanesinin Yozgat'ın eğitim başarı seviyesinin yükseltilmesinde önemli katkılar sağladığını belirterek, "Dershanemiz her yıl olduğu gibi bu yılda yine birinciler çıkararak ilimizin gururu oldu. Özel Ergin Kolejimiz ile birlikte eğitme verdiği katkılarını takdir ediyoruz. İnşallah bu başarılar önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecektir." şeklinde konuştu.

Dershane Müdürü Çağlayan ve öğrenciler daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ve İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz'ı da ziyaret etti. Ziyaretlerde öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber