İhracatın Adana'daki yıldızı Abdioğulları

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Türkiye'nin en başarılı ilk bin ihracatçısı arasında geçtiğimiz yıl 855. sırada olan Adanalı firma Abdioğulları, bu yıl 243 basamak birden yükselerek 612. sırada yer aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendi sektöründe ihracatın Adana'daki yıldızı olan firma, Mersin'de düzenlenen törende ödüllendirildi.

Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB) tarafından Mersin'de düzenlenen "AKİB İhracat Rekortmenleri Ödül Töreni"nde, Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş'nin ödülünü yönetim kurulu üyesi Salih Sütcü aldı.

Abdioğulları A.Ş, Avrupa'da ve komşu ülkelerde yaşanılan tüm olumsuzluklara, her yıl artan hammadde, enerji ve işçilik ücretlerine rağmen yükseliş hızını kesmiyor. Abdioğulları, AKİB'e bağlı olan Akdeniz Tekstil ve Hamaddeleri İhracatçıları Birliği üyeleri arasında, Türkiye'nin dev kuruluşları olan Kipaş ve Bossa gibi firmalardan sonra en fazla ihracat yapan 4. şirket oldu.

Abdioğulları Yönetim Kurulu Üyesi ve Filpa Ambalaj Dış Ticaret AŞ Genel Müdürü Salih Sütcü, firma olarak ülke ve yöre ekonomisine katkı sunmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, ?'Bunun yanı sıra, rahmetli babam Abdi Sütcü'nün 1970'lerde ilk işyeri olan File Pazarlama ticarethanesi ve kısa adı olan FİLPA AŞ'Yi bugün global arenada görmek Abdioğulları ailesi olarak bizi ayrıca gururlandırdı.'' dedi.

Sütcü, üniversiteden mezun olduktan sonra 2001 yılında kurdukları şirketin sıfırdan Türkiye'nin en başarılı ilk bin ihracatçısı arasında görmenin en büyük hedeflerinden bir tanesi olduğunu belirterek, şunları söyledi: ?'Elde edilen bu başarının arkasında çok yoğun ve özverili bir çalışma var. Eğitimli bir kadro ile pazarlama faaliyetlerimizi sürdürüyor ve Avrupa teknolojisi kullanan tecrübeli mühendisler ile üretim yapıyoruz. Şimdiye kadar hep işimize odaklandık, sektörümüze ne gibi yenilikler getirebiliriz diye detaylı araştırmalar yaptık. 1995 yılında tarımsal ürünlerin ambalajı ile başlayan sanayicilik hayatımızı global gereksinimler ve teknolojik yenilikler ile modernize etmeye çalıştık.''

Salih Sütcü, teknik tarım örtüleri ve endüstriyel ambalaj ile yollarına yenilikçi vizyon ve gençliğin verdiği heyecanla devam ettiklerini belirterek, ?'Bundan sonraki yıllarda da hammaddesi aynı, üretim teknolojisi benzer fakat farklı nihai üretimlere odaklanacağız.'' diye konuştu.

ABCO, 4 KITADA 30 ÜLKEDE

Abco markası ile 4 kıtada 30 ülkede yer aldıklarını vurgulayan Salih Sütcü, bu halkayı daha da genişleteceklerini ifade etti. İhracata hız kazandıran en önemli ürünlerinin geçtiğimiz yıl üretimine başladıkları plastikten mamul dayanıklı çimento ve alçı torbası olduğunun altını çizen Sütcü, kraft torbaya göre birçok üstünlükleri bulunan abstar markalı ürünün dokuma üretim yapılması sayesinde dayanıklılığının yanı sıra görsel farklılığını da ön plana çıkardığını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber