Öğretim üyelerine maaş müjdesi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzun zamandır maaşlarının iyileştirilmesini isteyen akademisyenlere Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) müjdeli haber geldi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, "Maliye Bakanlığı ile öğretim üyesi özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda önemli bir görüşme yaptık. Öğretim üyesi arkadaşlara bu sonbaharda güzel bir müjde vereceğiz." dedi

Öğretim üyesi ihtiyacını karşılamak üzere uygulanan Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) için yapılacak 2012 atama programını elektronik ortamda yapılan kurayla gerçekleştiren Çetinsaya, önemli açıklamalar yaptı. 2012 için 4 bin kadro olduğunu ve bunun ilk aşaması olan 2 bin 272 araştırma görevlisini atadıklarını belirtti. Geri kalan araştırma görevlisi kadrolarının ise 2012 sonbaharında gerçekleştirilerek tamamlanacağını bildirdi.

Fen-edebiyat fakültesi mezunlarının formasyon meselesine de değinen Çetinsaya, "Nisan ayında geçici bir karar almıştık ve alan fakülteleri için formasyonu bir süreliğine durdurmuştuk fakat mevcut öğrenciler bundan etkilenmeyecekti. Şimdi yeni bir çalışma yapılıyor. Başta fen-edebiyat fakülteleri olmak üzere alan fakültelerini mağdur etmeyecek, belli alanlarda tekelleşme yaratmayacak bir sistem üzerinde çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber