Antalya'da dolu şaşkınlığı

Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı Manay köyünde akşam saatlerinde etkili olan dolu, hasara yol açtı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Köylüler, özelikle hasat sonrası biçerdöverlerin biçtiği arpa ve buğdaylar ile tarlada bulunan arpa, buğday, anason, rezene tarlalarında büyük hasar meydana geldiğini belirtti.

Korkuteli ilçesine bağlı Söğüt köyünde akşam iftar saatinde etkili olan dolu tarım arazilerini vurdu. Yaklaşık yarım saat süren dolu yağışında ayçiçeği, sebze, arpa, buğday tarlalarındaki ürünler büyük zarar gördü. Köylüler, mahsulün tam döl verme zamanı, arpa ve buğdayların ise hasat zamanında gelen dolu ile yıkıldı.

Zararın özellikle sebze, ayçiçeği, arpa ve buğday tarlalarında olduğunu dile getiren Köy muhtarı Aziz Ayanlar, ?Dolu, Anason, Rezene tarlası bitirdi. Vatandaş hasat sonrası arpa ve buğdaylarını biçtirdikten sonra ovaya bırakmıştı. Dolu,toplu olan arpa ve buğdaylarını alıp suya karıştırdı. Arpa Buğday,Sebze ve meyvelerde sap saman ve otta yoğun zarar var. Osman kalfalar köyünde 4-5 evde su baskını var. Manay ve Osman kalfalar köylerin arasındaki dere yatakları ve yol boyu su arıklarındaki taşkınlıklar soncu yollar bozuldu. Zararımız büyük? dedi.

Dolu olayının ardından köyü ziyaret eden Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Manay köy halkına geçmiş olsun dedi. Köy kahvehanesinde çiftçilerle konuşan Kaymakam Erkan Karahan, ?Sabah hasar tespit çalışması yapılacak. Arpa ve bugday da hasat devam ettiğinden hasar büyük. Hububatı dolu çırpmış. Biçerdöverlerin tekrar araziye girmesi 10-15 günü bulacak görünüyor. Özellikle Anason ve Rezenenin çiçeği son yüzde 10-15 döneminde olmasından dolayı ürün tamamen dökülmüş. Meyve bahçelerinde yaprakları ve ürünleri dolu çırpmış. Su altında çıkacak üründe yüzde 70-80 oranında zarar var. Bunları tespitlerden sonra öğreneceğiz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber