Mikrop saçıyor

İzmir'in Menderes ilçesinde, tarlalarda çalışan işçiler ve tarla sahipleri Menderes Nehrinin yaydığı koku ve pis su sebebiyle rahatsız olduklarını belirterek tedbir alınmasını istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son günlerde oldukça artan koku sebebiyle tarlalarda rahatsız olan işçiler yetkililerden yardım istedi. Kirli suyun ürünlere ulaşmaması için çaba sarf ettiklerini belirten vatandaşlar ileriki dönemlerde daha büyük problemlerle karşılaşmamak için bir an önce yetkililerin müdahale etmeleri gerektiğini belirtti. Su üzerinde oluşan katmanın çok yoğun bir koku yaydığını ve bir çok böcek ve sinek çeşidinin bu nedenle bölgeye geldiğini belirten vatandaşlar, ?Biz bu bölgede tarlalarda çalışan işçileriz. Günde 15 saatimiz bu tarlalarda geçiyor. Zor bir işimiz var ama artık sinekler ve koku yüzünden daha da zor bir şekilde çalışıyoruz? dediler.

TARLALARI PİS SULARLA SULUYORLAR

Su üzerinde köpük oluşması ve bu köpüğün koku yayması bölgede çalışan vatandaşları zorlarken, vatandaşlar bazı tarlaların bu pis suyla sulandığını ve insanların büyük tehlike altında olduğunu belirtti. Pis su akan nehire boru döşeyen ve motorlar yardımıyla pis suyla tarlaların sulandığının belirten bir vatandaş, ?Bunun zararını şimdi görmüyorlar ama ileride belli olacak. Ürünler fabrika atıklarının döküldüğü pis suyla sulanıyor. Bu durum ürünleri etkileyecek. İnsan sağlığını hiçe sayarak hareket ediyorlar? dedi.

Koku sebebiyle yüzlerini kapattıkları maskeyle dolaşan vatandaşlar tehlikenin farkında olunmadığından dert yanarken, yetkililerin bir an önce bölgede çalışma yapması gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber