Çanakkale 112 Komuta Merkezi arayan numaranın yerini anında tespit edecek

Çanakkale Devlet Hastanesi içerisindeki kontrol merkezini Esenler Mahallesi'ne taşıyan 112 Acil Servisi, sistemlerini de yeniledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

30 bin kişiye 1 ambulansın düştüğü Çanakkale'de, hastalara daha hızlı hizmet vermek isteyen 112 Acil Komuta Merkezi, telefondan adres tespiti uygulamasına geçti. 112'yi arayan telefon numaralarının açık adresi ve konum bilgileri, bilgisayar ekranında görülebiliyor.

Yeni sistem sayesinde, hastalara daha hızlı müdahale edilebildiğini söyleyen Çanakkale Sağlık İl Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, "Bu sistemimizde vatandaşımız bizi sabit telefon ile aradığı zaman, aradığı yerin adresi otomatik olarak ekranımıza düşecek. Vatandaş da bulmakta çok rahat bir yol gösterici olacak. Cep telefonundan da arandığı zaman yine sistemimize şahsın bulunduğu yerin alanı görünecek. Hastaya ulaşılabilirliğimiz daha hızlı olacak" dedi.

Sistem sayesinde, gereksiz aramaların adreslerinin de belirlendiğini söyleyen Kubat, "Vatandaşlarımızdan isteğimiz, 112 komutamızı acil vaka ve hastalık dışında aramamalarıdır. Çünkü bu sonucunda cezai bir işlemede sebebiyet veriyor. Artık aranan numaralar ve adresler otomatik olarak sisteme düştüğünden bunların cezai uygulamaları da başlamıştır. Bu konuda da halkımızı bilgilendirmek istiyoruz. Çünkü bir operatörün başında 3 personelimiz ilimize hizmet verirken bir operatör gereksiz yere meşgul edildiğinde bir ciddi hasta aradığı zaman ulaşılabilirliği geç olmaktadır. Bu konuda vatandaşlarımızın dikkat etmesini rica ediyorum" diye konuştu.

Çanakkale'de daha önce 50 bin kişiye 1 ambulans düştüğünü, şimdi ise bu sayının 30 binde 1 olduğunu söyleyen Kubat, "Çanakkale merkezde 50 bin kişiye bir ambulans düşüyordu. Şu anda komuta merkezimizin bulunduğu yerde ayrıca 3 Nolu istasyonumuzu açtık ve sayı 30 bin civarlarına indi. Hedefimiz bunu 25 bine indirmektir. Bununda sebebi şudur; ambulanslarımızın daha hızlı bir şekilde anons alındıktan sonra vatandaşımıza ulaşıp ilk müdahaleyi yapmaktır. Yeni sistemimiz de bize bu imkanı sağlıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber