Yeni okullar, Osmanlı ve Selçuklu mimarisi izleri taşıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2005 05:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Iğdır'da gün boyu incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Milli Eğitimin eski tip projelerini "Tipsiz proje" ilan ettiklerini ifade ederek, 81 ilde "Ulus projesi" adı verilen Osmanlı ve Selçuklu Mimarisi'nin örneklerinin bulunduğu projelerle, okullar yapıldığını açıkladı.

Bakan Çelik, incelemelerinin son bölümünde, Milli Eğitim Bakanlığı'na ait bir okul inşaatında incelemede bulunduğu sırada, gölgelik bir alandan ikram edilen karpuzdan yiyen Bakan Çelik, espri üstüne espri yaptı. Masaya konulan karpuz ve kavundan sadece Vali Halil Ulusoy ve kendisinin yediğini fark eden Bakan Çelik, "Biri yer, biri bakar kıyamet ondan kopar, ne yapacağız? Yoksa ben, sizin vekiliniz olduğum için her halde vekaleten yiyorum" diye espri yaptı.

Iğdır'ın tarımı üzerine de gelişen sohbet üzerine bir vatandaşın 200 kasa domatesin 100 milyon liraya satılmasını söylemesi üzerine Bakan Çelik, "İşte bu dede, baba usulüyle, Hazreti Adem usulüyle tarım yapınca böyle oluyor" şeklinde konuştu. Yapımı devam eden Gazi Anadolu Lisesi inşaatında incelemelerde bulunan Bakan Çelik, ilk olarak inşaatın projesini inceledi. Bu sırada gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Çelik, şunları söyledi:

"Ülke genelinde 42 çeşit yeni proje yaptık. Bu seriye 'gelenekten geleceğe' diyoruz. Diğer namıyla buna 'ulus mimarisi' de diyebiliriz. Osmanlı, Selçuklu mimarisi var, o çizgiler var ama modern mimarinin bütün unsurları var. Bu yeni okullar Türkiye'nin 81 vilayetinde yapılıyor. Bunlar bittiği zaman kişilikli binalar olarak ortaya çıkacaklar. Milli Eğitimin eski tip projelerini tipsiz projeler ilan ettik."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber