İşçiyi darp eden Belediye Başkanı: Gelsin elimi öpsün kendisiyle barışırım/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ın Çatalağzı Belediye Başkanı Mehmet Alim, belediye çalışanı Hasan C'nin (34) darp edildiği olaya ilişkin, ''Hasan C, benim çalışanımdır, gelsin elimi öpsün kendisiyle barışırım'' dedi.

Alim, Hasan C'nin darp edildiği sırada güvenlik kameralarınca kaydedilen görüntülerin ortaya çıkmasının ardından bugün Çatalağzı Belediye Meclis Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, olayla ilgili çıkan haberlerle gerçeklerin çarpıtıldığını öne sürdü.

Olayın reyting uğruna abartılarak kamuoyuna sunulduğunu iddia eden Alim, şöyle devam etti:

''Ben hayatımda bir karıncayı dahi incitmeye sakınan, kavga ve benzeri olaylarla alakası olmayan, işçilerimle beraber 8 saat birlikte çalışan belediye başkanıyım. Ben işçilerime bırakın dayak atmayı kötü söz söylemekten bile sakınırken, böyle lanse edilmem bana yapılmış bir haksızlıktır. Belediye işçilerimizden Hasan C, ayrıca sendika temsilcisidir. Kendisi hastaneden aldığı rapor doğrultusunda mevcut iş yerinden başka bir bölüme atanmıştır. Bu iş yeri değişimini ardından kendisi olay akşamı bana telefon açmıştır. Ailemin yanı sıra çocuklarıma hayatımda karşılaşmadığım küfürleri etmiştir. Ben yine de soğukkanlı davranarak polis merkezine giderek kendisinden şikayetçi oldum. Polisler de bana ifadesini alacaklarını söylediler. Sanırım polis arkadaşlarımız bu işi hafife aldılar. Burada polisleri de sorgulamak lazım, niye gidip onu almadılar ve bu işi bu dereceye getirdiler.''

-''Ben vurmadım, itiş kakış oldu''-

Olay günü şoförü ve yardımcısıyla bir benzin istasyonundan yakıt aldıklarını, burada da Hasan C. ile karşılaştıklarını iddia eden Alim, şöyle devam etti:

''Bulunduğum araçtan inerek Hasan C'nin yanına gittim ve 'bana niye küfür ettin' diye sordum. O da bana küfür ederek, yumruk sallamasının ardından itiş kakış oldu. Daha sonra olay yerinden ayrıldık. Olay bununla beraber kapandı ve adli mercilere intikal etti. Bu olay 19 Mayıs'ta olan bir şey, niye gündeme getiriliyor, buna bakmak gerekir. Her zaman söylüyorum. Hasan C, benim çalışanımdır, gelsin elim öpsün kendisiyle barışırım. Ona açtığım hakaret davasından da vazgeçerim.''

Bir gazetecinin ''Vurmadığınızı iddia ediyorsunuz ama güvenlik kamerası görüntülerinde işçiye saldırı anınız var, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz-'' sorusuna Alim, ''Ben vurmadım, itiş kakış oldu. Orada güvenlik kamerasıyla oynanmıştır. Benim şahitlerim var, ilk yumruğu o attı. Bana tekrar küfür etti. Durdurmaya çalışıyoruz kendisini yerde. Ben ne yaptığımı biliyorum'' yanıtını verdi.

-DİSK Genel-İş Sendikası'nın tepkisi-

DİSK Genel İş Sendikası Genel Sekreteri Kani Beko da Çatalağzı Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, sendikalarının yaşanan olayla ilgisinin olmadığını belirtti.

Olayın yaşandığı tarihin üzerinden yaklaşık 3 ay geçtikten sonra basın yoluyla kamuoyunun gündemine getirilmesinin düşündürücü olduğunu belirten Beko, şöyle konuştu:

''Sendikamızı yaşanan bu olayın tarafı gibi gösterilerek yıpratılmasının hedeflendiğini düşünüyoruz. Sendikamızı yaşanan bu kavganın tarafı gibi gösterilmesini kınıyoruz. Olaya taraf olanları, kavganın asıl sebebini açıklamaya ve sendikamızın tüzel kişiliğini parti içi siyasi çekişmelere alet etmemelerini istiyoruz.''

-Kalp krizi geçirince işten atıldığı iddiası-

Bu arada, basın toplantısının ardından düğün salonu dışında bekleyen Zeki Gülser isimli bir kişi sendika yetkilileriyle görüşmesinin ardından baygınlık geçirdi.

Gülser, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyede çalıştığı sırada kalp krizi geçirmesinin ardından işten çıkarıldığını belirterek, ''Suçum nedir benim- Geçen yıl işten çıkarıldım. Sokakta kaldım'' diye konuştu.

Çatalağzı Belde Belediye Başkanı Mehmet Alim ve yanındakilerce belediye personeli Hasan C'nin darp edildiği görüntüler bir süre önce ortaya çıkmıştı.

Hasan C'nin olayın ardından 20 gün iş göremez raporu aldığı, Alim ve beraberindeki 3 kişi hakkında ''hakaret ve adam yaralama'' suçundan Zonguldak 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne dava açıldığı öğrenilmişti.

İŞÇİ BÖYLE DARP EDİLMİŞTİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber