Antakya Mahfeli'nin temelini Bakan Yıldız ve Ergin attı

Antakya Mahfeli Katlı Otopark ve Yaşam Merkezi Kompleksi'nin temeli Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından atıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2012 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Temel atma töreninde konuşan Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, otoparkın 450 araç kapasiteli olarak inşa edildiğini, ayrıca kafeterya, ticari aktivite merkezleri, geniş avlu ve mahfel mekânları, dinlenme alanları, yürüyen merdivenli alışveriş alanları, çok amaçlı sosyal tesisler gibi kent ihtiyacını karşılayabilecek birçok farklı ünite olduğunu söyledi. Başkan Savaş tesisi Mayıs 2013'te halkın hizmetine sunmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin de temel atma töreninde yaptığı konuşmada, modern adliye binasının çevre yoluna taşınmasıyla eski adliye binasının bulunduğu alanda Antakya Belediyesi tarafından vatandaşların yeşil bir çevrede hoşça vakit geçirebilecekleri güzel bir mekanı oluşturulduğunu söyledi. Ergin sözlerine şöyle devam etti: ?Bünyesinde otopark, çay bahçeleri, sergi merkezleri ve geçici nikah salonu gibi birçok sosyal donatının bulunduğu tesisin memleketimize kazandırılacak olmasından dolayı Antakya Belediye Başkanımızı ve tüm emeği geçenleri kutluyorum. Yapılan, yapılmakta olan ve yapılacak yeni tesis ve projelerle şehrimiz daha yaşanabilir ve daha modern bir kent haline dönüşmektedir.?

Konuşmaların ardından Enerji Bakanı Taner Yıldız, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ve Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş alkışlar eşliğinde Antakya Mahfeli Katlı Otopark ve Yaşam Merkezi Kompleksi'nin temelini attı.

Temel atma töreninin ardından Bakan Yıldız ve Bakan Ergin, Belediye Başkanı Savaş'ı belediye binasında ziyaret etti. Ziyarete Vali Celaettin Lekesiz, AK Parti Milletvekili Orhan Karasayar, eski milletvekili Mehmet Soydan ve AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci de katıldı. Ziyarette Başkan Savaş konuklarına kentte gerçekleştirilen hizmetler ve projelerle ilgili bilgiler verdi. Ziyaretin sonunda Başkan Savaş, Bakan Yıldız'a yöresel hediyeler ve çiçek takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber