Başbakan aydınlarla görüşüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2005 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Konutu'nda Aydınlarla görüşüyor. Erdoğan görüşme öncesi şu açıklamaları yaptı:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sözlerine hükümet olara birlik beraberlik ve dayanışma konusuna büyük önem verdikleri ifade ederek başladı.

"Şiddete başvurmak ve şiddet ortamını meşru göstermenin kabul edilemeyeceğini" kaydeden Erdoğan, demokratik yollarla yapılacak çalışmalara hiçbir zaman karşı olmadıklarını söyledi.

"Kürt kökenli vatandaşlarımıza en büyük zararı terör örgütü veriyor" diyen Erdoğan toplumda var olan sorunları yok saymadıklarını kaydetti.

"Toplumda var olan sorunları gerçek kabul ediyor, bu sorunların çözümü için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Hükümet olarak bölge milliyetçiliğini kırmızı çizgilerimizden kabul ediyoruz." ifadelerini kullanan Erdoğan, "Türkiye kendi sorunları ile yüzleşecek cesaret ve özgüvene sahiptir." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Bu olguyla terör arasında bağ kurmaya çalışanlar karşılarında TC vatandaşlarını bulacaklardır." dedi.

Aydınlar bir adına ilk söz alan Prof. Dr. Gencay Gürsoy basında çıkan 'Aydınlar' polemiğine açıklık getirdi. Kendilerine bu işe gönül vermiş 'Yurttaşlar grubu' olarak tanımladı.

Aydınların talepleri özetle şöyle oldu:

Bu sadece sayiş sorunu olarak ele alınamaz, konu daha geniş çerçevede ele alınmalıdır. Sorunu daha iyi tarif etmek gerekir.

TBMM iradesini daha net bir şekilde ortaya koymalıdır.


Ayrıntılar gelecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber