MEB sınıf öğretmenlerine sözünü tutsun

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 01:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4+4+4 ile özellikle sınıf öğretmenlerinin fazla duruma düşeceklerini kanun teklifi henüz yasalaşmadan belirtmiştik.

İlk yazımız 23.02.2012 http://www.memurlar.net/haber/218535

İkinci Yazımız 04.04.2012 http://www.memurlar.net/haber/221920

Bakanlığı da sendikaları da uyarmıştık. Fakat birileri çıkıp Sınıf Öğretmenleri fazlalık olmayacak, onların güvencesi biziz diye manşet attılar. Manşetlerini öyle süslediler ki sayılarla konuşan bizleri bile az kalsın şüpheye düşüreceklerdi. Manşetleri şöyleydi: ?Mahşeri Cümbüşçüler Bilsinler ki Sınıf Öğretmenlerinin Güvencesi?. dir.

Bu cümlelerle ilgili olarak da http://www.memurlar.net/haber/264151 adresinde değerlendirmelerde bulunmuştuk.

Bakanlığın aldığı tedbirler bazı müdür odalarını boşaltarak sınıfa dönüştürmek ile bazı okulları ikili eğitime çevirmek şeklinde oldu.

Sonuçta ne oldu: Bugün gelinen noktada İstanbul örneğinden hareket olursak. Ki İstanbul en çok öğretmen açığının olduğu, her atama döneminde atamanın yapıldığı ilimiz?

İstanbul'da bugün itibariyle yaklaşık 25.100 sınıf öğretmeni var. 24.500'de kadro var. Yani 600 öğretmen fazla. Daha geçen yıla kadar norm açığı bulunan, il dışı atamalarda en çok öğretmen alan İstanbul'da dahi fazlalık oluştu.

Hadi onları geçtik. Sözlerine inanmadık inanmıyoruz fakat aynı sözlere benzer cümleleri birkaç gün önce bakan dile getirdi. Ne dedi sayın bakan; ?Normla ilgili konularda ise bizim yaptığımız yegane değişiklik şu: şayet okullar bölünmüşse diyelim ki aynı mahallede iki ilköğretim okulu varsa biri ortaokul birisi ilköğretim okulu (her halde ilkokul demek istendi.) olarak tanımlanmışsa alan öğretmenleri ortaokulda olacak ama ilkokula da gerek görürse gidecek. Orada sadece aynı bölgede değişiklik söz konusu olacak.?

Şimdi soruyoruz öğretmen bakanına, amirine güvenmeyecekse kime güvenecek? Nerede sarf edilen sözler. Neden çözmüyorsunuz sorunu? Bırakın çözmeyi çözüm önerilerine bile kulak tıkıyorsunuz, zorluk çıkarıyorsunuz.

Okul müdürü "talep fazla normu arttıracağım" diyor "yok olmaz Eylül'de yaparsınız" cevabı veriliyor. "Sıraları birkaç kez çalıştırın ve en azından yerleşebilecek durumda olanları maksimum yerleştirin" diyoruz olmaz deniyor.

Branş değişikliği isteyen olabilir, mezuniyeti itibariyle diyoruz takvim yok. Müdürlere talimat verin hiç istemesek de, anormal eğitim olarak görsek de normal eğitim yapan okullarda mevcutları düşürmek için ikili eğitim yapın diyoruz icraat yok.

Asıl çözüm yeni bina yapmak diyoruz bunu duyan bile yok. Hep aynı sözler ?dönemimizde ? derslik yaptık. Cumhuriyet tarihi kadar iş yaptık on yılda? deniyor ama halen sınıf mevcutları 30'lara inmiş değil?

Yetkili sendika sus pus ama sayın bakan, siz verdiğiniz güvencelerin arkasında durmalı ve öğretmenlerin tatillerini zehir etmeden kısa sürede bu sorunu çözmelisiniz. Hem de Pazar günü söylediğiniz sözlere bağlı kalarak.

İl dışından İstanbul'a belki de Cumhuriyet tarihinde ilk kez Sınıf Öğretmeni gelmeyecek. İlk atamada da aynısı olacak. MEB gerçekten tarih yazıyor. Mağduriyet tarihi?

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber