Sahte polis gerçeğinden kaçamadı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da kendisini polis olarak tanıtıp bir kişiden PKK tehdidiyle bin 680 TL dolandırmek isteyen sahte polis parayı çekmeye gidince polis tarafından yakalandı.Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Yüreğir ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, kendisini polis olarak tanıtan Ramazan Ç. (43), Ankara'da yaşayan Hatice A.'yı (42) telefonla arayarak, bankadaki hesabının terör örgütü PKK tarafından ele geçirildiğini ve suçlu duruma düşmemek için verilen hesaba para yatırması gerektiğini söyledi. Kadın hemen verilen hesaba bin 680 TL yatırdı. Bunun üzerine dolandırıcılar, kadını aradıkları telefon hattını iptal ettirdi. Kadın ise parayı yatırdıktan sonra PKK tarafından ele geçirilen banka hesabının kurtarılıp kurtarılmadığını sormak istedi. Ancak dolandırıcılara ulaşamadı. Dolandırıcıları tekrar tekrar arayan kadın, ulaşamayınca dolandırıldığını anlayarak durumu polise bildirdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler başvuru üzerine yaptıkları çalışma sonucunda aramanın Adana'dan yapıldığını ve telefon numarasının iptal edildiğini belirledi.

Adana Emniyet Müdürlüğü yetkililerine haber verilmesinin ardından harekete geçen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kadının para yatırdığı bankada yaptıkları incelemede bloke ettirildi. Polis bankanın önüne pusu atarak para çekmeye gelecek şahsı beklemeye başladı.

Bir süre sonra Ramazan Ç. (43), bankaya geldikten sonra parayı almak isterken polis tarafından yakalandı. Şahsı gözaltına alan polis sorguladıktan sonra "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla adliyeye sevk etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber