İzmir, geleceğin buz hokeyi şampiyonlarını yetiştiriyor

Zengin zengin sporu olarak bilinen buz hokeyi, İzmir'de fakir aile çocukları taraından da yapılır hale geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz yıldan bu yana yürütülen bir sosyal proje çerçevesinde buz hokeyine başlayan çocuklar, şimdi lisanslı birer sporcu oldu.

Geçtiğimiz yılın Mart ayında İzmir'in yoksul kesimlerindeki okullarda tarama yapıldı. Özellikle ekonomik ve sosyal yönden kısıtlı, okula ve topluma uyum sorunu yaşayan çocuklar tespit edilerek buz hokeyi ile tanışmaları sağlandı. Çocukların eğitimlerini ise Türkiye Hokey Milli Takımı Sporcusu Cafer Abaylı gönüllü olarak üstlendi. Ömer Seyfettin İlköğretim Okulu, Malazgirt İlköğretim Okulu ve 80. Yıl İlköğretim Okulu idareleri tarafından belirlenen kız ve erkeklerden oluşan 20 öğrenci eğitime başladı. Başlangıçta buz üzerinde ayakta durmakta dahi zorlanan öğrenciler, kaymayı öğrendi. İlk günden itibaren çalışmalara katılan 20 çocuk, lisanslı sporcu olmaya ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni Yıldızlar Ligi'nde temsil etmeye hak kazandı.

Antrenör Cafer Abaylı, yaklaşık 1,5 yıl önce çalışmaya başladıklarını belirterek, ?Hem derslerinde, hem sporda hem de davranış yönünden çocuklarımız çok büyük gelişme kaydetti. Artık İzmir Büyükşehir Belediyesi adına müsabakalara katılacaklar. Bu çocuklardan umudumuz var. Haftanın dört günü çok yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Liglere katılacağız ve inşallah kupalar getireceğiz. Öğrencilerimizin en az 4-5'i çok yetenekli ve gelecek vaat ediyor. İleride bu çocuklarımızın birçoğunu milli takımlarda göreceğimize inanıyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber