Erzurum'un Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde sona doğru yaklaşılıyor

Erzurum'un yeni otogarındaki yapım çalışmalarına hız verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eylül ayında tamamlanarak Erzurum'un hizmetine sunulacak olan Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali, çağdaş çizgilerle tasarlanan yapı mimarisiyle adeta göz kamaştıracak.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından MNG Holding'e ihale ettirilerek yaptırılan Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde çalışmalara son sürat devam ediyor. Yapımı 10 milyon liraya mal olacak yeni terminal binasının Eylül ayında tamamlanması ve mevcut otogarın bulunduğu yerdeki yıkım çalışmalarına da, yine bu yılsonuna doğru başlanması planlanıyor.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Şehirlerarası Otobüs Terminalimizin inşaatı en küçük bir aksaklık olmamakla birlikte tüm hızıyla devam ediyor" dedi.

Erzurum Havalimanı ile kapı komşusu durumundaki yeni Erzurum otogarının modern bir mimariye sahip olduğunu ve şık tasarımıyla göz kamaştıracağını vurgulayan Başkan Küçükler, "Yeni terminalimiz 50 bin metrekare alan üzerinde oluşturulacak devasa bir kompleks özelliği taşıyor. Yaklaşık 10 bin metrekare kapalı alana sahip olacak modern otogarımızda, hem yolcuların, hem de ulaşım sektörünün her türlü ihtiyaçları düşünüldü. Yeni terminalimize ilk kez gelen bir yolcu kendisini bir anda son derece modern bir tesiste bulacak" diye konuştu.

BAŞKAN KÜÇÜKLER: YENİ OTOGAR PROJEMİZ SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ?

Başkan Küçükler, yapım çalışmalarına geçtiğimiz yıl başlanan yeni Erzurum otogarının toplam 120 iş gününde tamamlanmış olacağının altını çizerek, "Bugüne kadar halkımızı verdiğimiz her sözümüzü tuttuk, otogar projemiz de bunlardan birisidir. Projemizi uygulamaya koyduğumuz ilk günden bugüne kadar en küçük bir aksaklık ya da engelle karşılaşmadık. Üstelik projemizde herhangi bir değişiklik söz konusu da değildir. Sözünü verdiğimiz gibi yeni otogarımız bu yıl Erzurum'un hizmetinde olacak ve şehirlerarası yolcu taşımacılık sektörüne yepyeni bir soluk kazandırılacak" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yeni otogarla ilgili olarak bazı yanlış bilgi ve iddiaların kamuoyunun ilgisine sunulmak istendiğinin altını çizerek, "Hangi yolla olursa olsun halkımızın yanlış bilgilendirilmesine kesinlikle müsaade etmeyiz. Kaldı ki, halkımız doğru bilgiye nereden ve nasıl ulaşılabileceğini kestirebilecek akıl, izan ve olgunluğa zaten sahiptir" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber