Arakan'da yaşanan vahşet Kadıköy'deki mitingde protesto edildi

Arakan'da yaşanan vahşeti protesto etmek amacıyla organize edilen 'Tüm Zalimlere Lanet' mitingi, İstanbul Kadıköy İskele Meydanı'nda gerçekleştirildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 19:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan ayı ve sıcak havaya rağmen Arakan'daki budist halk tarafından diri diri yakılan, kadınları tecavüze uğrayan müslüman halka verilen destek büyük oldu.

Miting için İstanbul'a gelen Arakan Diaspora lideri Uğur İslam, Arakan'da devlet desteği ile budist halk tarafından yapılan katliamın soykırım, terör ve vahşet olduğunu söyledi.

Saadet Partisi, Arakan'daki müslüman halkın budistler tarafından katledilmesini protesto etmek için Kadıköy İskele Meydanı'nda 'Tüm Zalimlere Lanet' adı altında miting düzenledi. Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, genel başkan yardımcıları ve yaklaşık 5 bin partilinin katıldığı mitinge Çarşı, Ultraaslan, Genç Fenerbahçeliler başta olmak üzere spor klüpleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Miting nedeniyle İstanbul'a gelen Arakan diasporası lideri Uğur İslam da tercüman aracılığıyla Arakan'da yaşanan katliamı anlattı.

Ramazan ayı olması ve aşırı sıcak hava nedeniyle mitinge katılan ve korunmak için platformun yanındaki gölge alanda durmayı tercih eden bazı partililer, sunucular tarafından miting alanındaki yerlerini almaları için uyarıldı. Sunucular, "Sıcak altında terleyene kadar bağıralım. Çünkü Arakan'da müslümanlar diri diri yakılarak şehit ediliyorlar." diye çağrıda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber